Ali Bektaş'ın " mavi " deresi

Masamın üzerinde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın seçim dönemlerinde öngördüğü projeleri açıklayan iki kitapçık var.

Biri, 2009 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den aday olduğu zaman açıkladığı projeleri, diğeri 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'den aday olduğu zaman açıkladığı projeleri kapsıyor.

Her iki kitapçıkta benzer projeler var, bunlardan gerçekleşenler yanında, özellikle 2019-2024 yıllarını kapsayan projeler arasında büyük ölçüde gerçekleşmeyenler de var.

Elbette, bu tablonun oluşmasında, "içi tamamen boşaltılmış" mali bakımdan geleceği bile ipotek altına alınmış ve adeta kevgire döndürülmüş Kozlu Belediyesi'nin elinin kolunun bağlanmış olmasının büyük payı var, ancak yine de iktidar partisine mensup bir belediyenin bu projelerden en az yarısını bugüne dek gerçekleşmesi beklenirdi.

2019-2024 yıllarını kapsayan kitapçıkta mükemmel projeler var, ne yazık ki, pek çoğu bugüne dek gündeme bile getirilmemiş, ya da sözünü ettiğimiz ekonomik gerekçelerle gündeme bile gelememiş…

Oysa kitapçığın kapağında mühürlü bir şekilde " Yaparsa Ali Bektaş yapar" yazıyor.

***

Tek bir örnek verelim…

Ali Bektaş'ın dilinden düşürmediği meşhur "mavi dere" projesi…

Bu proje Ali Bektaş tarafından 2009 seçim beyannamesinde de " Tertemiz bir Kozlu Deresi …." başlığı ile gündeme getirilmiş ama, 2019 seçim beyannamesinde tüm detayları ile iddialı bir şekilde tanımlanıyor.

Aynen aktarıyorum…

" KOZLU DERESİ ISLAH PROJESİ 

Hedefimiz içerisinde sandalla gezinti yapılabilen, iki yakasında dinlenme alanlarının, ağaçlandırılmış yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu, halkımızın huzur içinde dinlenebileceği yeşillikler arasında tertemiz ve masmavi akan bir Kozlu deresidir.

Bu projenin finansmanı DSİ tarafından karşılanacaktır."

İşte bu noktada itirazlar var…

Son 15 yıldır Ali Bektaş'ın diline peleseng olan Kozlu Deresi Islah Projesi'nin finansmanı DSİ tarafından karşılanacaksa eğer, neden bugüne değin gerçekleşmedi?..

Belediye bütçesinden para çıkmayacağına, yani "ekonomik maliyet gerekçesi" olmayacağına göre, iktidar partisinin Kozlu gibi önemli bir ilçemizin belediye başkanının bunun çoktan sağlaması gerekirdi.

Onca Ankara'ya gidiş gelişler boşuna mı gitti ?..

***

Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ak Parti Genel Merkezi 2024 yerel seçimlerine çok büyük önem veriyor.

Bu yüzden kazanılmış belediyeleri kaybetmek değil, kaybedilmiş belediyeleri geri almak hedefi ile tüm parti teşkilatlarında yoğun ve hızlı çalışmalar yapılıyor.

Ak Partili belediye başkanlarının topluma verdikleri sözleri, açıkladıkları projeleri en azından belli ölçüde gerçekleştirebilmek için 5 aylık bir süreleri var.

5 yılı 5 aya sığdırmak gibi bir durum sözkonusu…

En azından bazı önemli projeleri gerçekleştirip, toplumun huzuruna öyle çıkabilmek…

Ali Bektaş'ın" mavi dere" projesi bunlardan birisidir.

Olursa ne ala !..

Olmazsa bu projeye bir daha kimse inanmaz.

Erhan ÇAKMAK