Hattat Holding, Bartınspor’a “forma sponsoru” oldu, 1.250 milyon lira maddi destek sağladı…

Özetle, Bartın’da faaliyet gösteren bir özel sektör kuruluşu, spor alanında Bartın’ı temsil eden Bartınspor’a kayıtsız kalmadı, bu konuda sorumluluk duyarak şehrin spor hayatına katkıda bulundu.

Zonguldak’ta kamu ve özel sektör alanında faaliyette bulunan pekçok sanayi ve enerji kuruluşu bulunuyor.

TTK, Amelebirliği, ERDEMİR, ÇATES ve daha birçok büyük kuruluş…

Binbir ekonomik güçlük içinde, ancak inatla ve sabırla bu sorunları aşıp, ligde kalma başarısını gösteren Zonguldakspor, bunca büyük kuruluşa rağmen “forma sponsorluğu” ve benzeri ekonomik desteklerden mahrum kalıyor, bu şehrin spor alanındaki temsilcisi olan Zonguldakspor’a kayıtsız kalan büyük kuruluş ve firmalar, destek vermemekle bir anlamda “köstek” olmuş oluyor.

Elbette “zorunluluk” yok, elbette bunlar “gönüllü” desteklerdir ancak, bu topraklarda faaliyet gösteren büyük sanayi ve enerji kuruluşlarının, bu şehrin spor alanındaki en önemli temsilcisi olan Zonguldakspor’a karşı hiç mi duyarlılığı yok ?...

Bir şehir bütün kurumları ile “bütünlük” oluşturur.

Bunun içinde kamu ve özel kuruluşları vardır, esnafı vardır, işadamları vardır, irili ufaklı kurum ve kuruluşları vardır, spor alanındaki temsilcileri vardır.

Şehrin dayanışma içinde olması motivasyonu da, başarıyı da birlikte getirir.

Bir forma sponsorluğu…

 ÇATES ve ERDEMİR için, küçük bir bütçe, belki bu şehirden kazandığı yıllık kazancının önemsiz kalemi bile değildir.

Ne var ki, “niyet” önemli…

Bartın’da Hattat Holding’in gösterdiği hassasiyet, Zonguldak’ın devasa sanayi ve enerji kuruluşlarında yoksa eğer, ne söylesek boşuna…

Erhan ÇAKMAK