Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş;
"Sadece yöneticilerin değil, insanların da artık çevre bilincine tamamen kavuşması lazım. Çünkü çevre hepimizin çevresi, sadece yetkililerin çevresi değil." dedi.
5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş önemli açıklama yaptı.
365 gün, yılın her gününün çevre günü olması gerektiğini belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ayrıca Kozlu Belediyesi hakkında zaman zaman çevre katliamı yapılıyor haberlerine de tepki göstererek şunları söyledi;
"Yıllar boyunca çöpleri denize attığımız bir şehirde, o çöp her dalgalarla bize çöpleri geri verdi ve sahilleri doldurdu. Bu sorunu halledemediğimiz sürece kirlilik devam eder. Ama inşallah oranın önüne bir tahkimat yaparak çevre ve bütün deniz sahillerimizi tertemiz yaparak güzel bir çevre yaptığımız gün çevre gününü kutlama hakkına sahip olacağım. İnsanlardan tek beklentimiz eksik yoksa, yanlış bir sürü işler yapılsa bile bundan sonra kendimiz de dahil her şeyi elimizden geldiğince çevreye uyumlu şekilde çalışmaya çalışıyoruz. Ama her şeyi çok daha iyi yaparak bu çevrenin artık gelecekteki çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımızı unutmadan çalışmalar yapmamız lazım. Bazen benimle ilgili haberler çıkıyor. Çevre katliamı yapıyor, sahaya, sahile bir şeyler dökülüyor diye. Aslında bu belediyenin kontrolünde değil bilgisi olsun istiyoruz insanlarımızın. Bizim dışımızda kaçak dökülüyor."
Başkan Bektaş;
"Sadece yöneticilerin değil, insanların da artık çevre bilincini tamamen kavuşması lazım. Çünkü çevre hepimizin çevresi,  sadece yetkililerin çevresi değil.  Bu vesileyle Dünya Çevrecilik gününü kutluyorum Allah çevresini kirli, çevreyi kirleten, çevreye kötü bakan insanların şerrinden korusun diyorum." dedi.

(Haber-Ercan Demir)