Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel liglerde  maçların  19-20 Aralık  tarihinde yeniden başlatılacağını açıkladı.
BAL ligi ve yerel liglerin durumu ile ilgili ise  bir açıklama yapmadı.
 BAL ve  Amatör liglerde mücadele eden takımlar  konu ile ilgili yapılacak olan açıklamayı merakla bekliyor.
Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, yerel liglerin yeniden  başlama tarihi ile ilgili kendilerine bir bilgi gelmediğini, gelir gelmez kulüplere ileteceklerini belirterek şunları söyledi”
Biliyorsunuz Ankaragücü  ile Çaykur Rizespor takımlar arasında oynanan müsabaka sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası ligler süresiz ertelenmişti. Öncelikle bir kez daha Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı ASKF ve Futbolu temsilci olarak şiddetle kınıyoruz.Futbol sahalarında bir daha böyle kötü görüntüler görmek istemiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu bu olay sonrasında tüm ligleri süresiz olarak ertelendiğini açıklamıştı.
Dün akşam üstü yapılan toplantıda Profesyonel liglerin 19-20 Aralık tarihlerinde yeniden oynanmaya başlayacağı duyuruldu.
Amatör Ligler ve Bal Liglerin ise ne zaman başlayacağı açıklanmadı.
Şu anda BAL ve Amatör liglerin başlama tarihinde bir belirsizlik var. ASKF Başkanımız ve Amatör Kurulu üyesi Kemal Demir konuyu takip ediyor. Federasyon tarafından konu hakkında bize bilgi verildiği an bizde kulüplerimize gerekli duyuruları yapacağız. Şu an için amatör ligde ne zaman başlayacağı belirsiz."
 

Kaynak: Ercan Aygün