Resmi Gazete'de yayımlanan "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni yönetmeliğe göre, lokanta, restoran, kafe ve pastaneler fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyacak. 

1 OCAK 2024'TEN İTİBAREN ZORUNLU!

1 Ocak 2024'ten itibaren işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlü olacak. Lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine koyacak.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğinde, "Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur." ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR ARTIK FİYATTAN ÇEKİNMEYECEK

Restaurant, kafe, pastane ve benzeri yiyecek - içecek işletmelerinde de meydana gelen faiş fiyat artışı sebebiyle vatandaşlar ürünlerin fiyatlarından çekinir halde mekanlara giriyordu. Yeni yönetmelikle birlikte vatandaşlar ürünleri mekana girmeden de görebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi