Yaz döneminde insanların sıcaktan korunmak için uzun süre klimalı ortamlarda bulunması ve cereyanda kalması sebebiyle grip vakalarında artış yaşanıyor.
Eczanelerde ise grip ilacının fiyatının yüksekliği dikkat çekiyor.
Zonguldak'ta aktarcı esnafıTahir buyurucu grip aşısı yerine vatandaşlara atom çayı içmesinin yeterli olacağını ifade etti.
Atom çayının grip aşısı etkisinde  olduğunu belirten aktarcı esnafı Tahir Buyurucu  bu şekilde vatandaşları yüksek fiyatta grip aşısı almasına gerek kalmayacağını daha ucuza atom çayı içerek tedavi olabileceklerini belirterek şunları söyledi:

"Grip aşısı çok pahalı olduğu için vatandaşlarımız genellikle tercih ediyor ucuz olduğu için. Şöyle hazırlanmış kış çayı dedikleri gribe öksürüğe, bronşlara iyi gelen bitkilerden yapılıyor. Bunun hazırı kesme şeker ebatında. Sıcak suyun içine atıyoruz. Eriyor ve sıcak su böyle kırmızı çıkıyor.. Şeker  koymanıza da gerek yok.Gribe iyi geliyor. Bunu tavsiye ediyoruz.  Kaynadıktan sonra gene balla tatlandırıp içebiliyorsunuz. Günde 2-3 defa içebiliyorsunuz.  Bu olmazsa ıhlamur, ıhlamur içine atılan adaçayı, zencefil, havlıcan gibi tarçın gibi bitkiler var. Onları kullanıyorlar."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz