Gelik Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Burhan Sezgin, KANAL Z ekranlarında canlı yayınlanan Yüksek Tansiyon programının konuğu oldu. Başkan Sezgin, moderatör Gamze Gayret ve halkın sorduğu soruları yanıtladı.

Son günlerde Gelik'te gergin bir siyasi ortam yaratan AK Partili heyetin "hırsız" ithamlarına maruz bırakılarak çirkin siyasetle ismi zedelenmeye çalışan Gelik'in hizmetkar başkanı Burhan Sezgin, iftiralara ve asılsız söylemlere yanıt verdi. 

Program esnasında, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hikmet Bektaş'ın Gelik'te bir kahvehanede halka karşı yaptığı konuşmada adeta kendini kaybederek "Tayyip sırtımı doldurdu" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygısızlığı ve Başkan Sezgin'i destekleyen insanları "hırsızlık"la suçladığı görüntüler yayınlandı. 

Gelik'in siyasi ortamını çirkin ve asılsız ithamlarla gerginliğe sürükleyen AK Partili heyetin konuşmalarına Burhan Sezgin canlı yayında şu ifadelerle yanıt verdi;

"Kaçakçılıkla, hırsızlıkla benim işim olmadı ama etrafta insanların mal varlığına bir bakın kim gayrimeşru para kazanmış her şeyi anlarsınız. Benim oradaki mal varlığım ortada. Orada benim hırsızlığım olsa çoktan ayyuka çıkmıştı. Elinizde olan belgeler bana da ulaştı. O şahıslarla ilgili haberler bazı gazetelerde çıktı, ancak mahkeme tarafından kaldırıldı. Ama hiçbiri konuyla ilgili açıklama yapmadı, demek ki böyle bir şey var. 

"GELİK'İ AYRIŞTIRDILAR, ÇİRKİN SİYASET YAPIYORLAR"

Yalanları yazdıran sizsiniz, iftira attıran sizsiniz. Siyaseti başka bir alana çekmeye çalışıyorlar. Sözde iş adamısınız ya orada. Siz yıkmak için geldiniz. İnsanları ayrıştırdınız, bölge bölge yaptınız. Düzgün dil kullandıklarını duymuyorum. Madem rakip oldunuz, çirkinleşmeyelim. 

"KENDİ KARDEŞİNE HIRSIZ DEMEK HOŞ DEĞİL"

Bektaş belki videoda söylediklerinden pişman olmuştur. Ben pişman olduğunu düşünüyorum. Zaten sayın Cumhurbaşkanımıza ismiyle hitap etmesi yakışmamış. Kendi kardeşine bile hırsız demek de doğru değil. Hırsız dedikleri Resul Cesur, Salih Koç, Evren Çağlar, Hasan Çelikel Gelik'te saygın isimlerden. Gelik'te insanlar bu ithamlarla gerildi. Bununla ilgili hukuki süreci arkadaşlar başlattı. Asılsız ithamlarla konuşan kişiler, ortamı gereksiz yere çok gerdi. Biz bu tür şeyleri rafa kaldırdık. "

Kaynak: HABER MERKEZİ