Cedric vardı bilir misiniz? Çizgi film, çocuğunuz, torununuz, kardeşiniz ya da siz kendiniz izlerken mutlaka görmüşsünüzdür. Cedric’i izlemişseniz ya da dediğim gibi biri izlerken denk geldiyseniz eğer bilirsiniz ki, günlüğünü çekmeceye koyarken “ Eğer 8 yaşındaysanız ve âşıksanız hayat gerçekten de çok karmaşık olabiliyor” diye Cedric sözü ile karşı, karşıya kalabilirsiniz. Umarım hatırlatabilmişimdir Cedric’ i; esasında çokta önemli değil Cedric, zaten ben Cedric’ e değil de söylediği söze değinmek istiyorum. 8 yaşındaki bu karışıklığı, bu karmaşa kafasını şu an kaçımız tercih etmez ki. Düşünsenize şimdiki karmaşıklık mı yoksa 8 yaşındaki mi? Ben 8’i tercih ediyorum şahsen; sizleri bilemeyeceğim.

        Şimdi ben de Cedric’ e ve tüm Cedric gibi düşünenlere sesleniyorum, hatta meydan okuyorum ( tabii meydan okuma işin latifesi ama seslenme konusunda gayet ciddi ve ısrarcıyım );  “ Eğer 27-28 yaşındaysanız ve üstelik Kpss mağduru, iş kaygısı olan, henüz âşık olmaya fırsatı bile olmayan ya da cesaret edemeyen yalnız bir üniversite mezunu ( oku da bizim gibi sürünme diyenler geldi aklıma şu an tam da ) iseniz hayat mı ondan kim söz etti; var mı böyle bir hayat. Tamamen kaygı dünyası oluyor bu; hem de her yönüyle.

        Kusura bakmasın Cedric ve Cedric severler cidden çok özür diliyorum, ama ben bir ömür boyu 8 yaş karmaşıklığını yaşamayı yeğliyorum. Tüm okuyuculara, Cedric ve tüm Cedric severlere Sevgiler ve Saygılar…

 

**

Bu Gece

Uykuya değil, 

Rüyalarıma gitmek istiyorum bu gece,

Buğulu bir geceye dalıp 

Usulca akan yasların arasında

Sonsuzluğa gitmek,

Benim olduğuna aldanmak

Yalan da olsa kısacık da olsa                          

Yanımda varlığını düşlemek...

Bazen dünyada hiç denenmemiş bir biçimde

Seni sevdiğimi söylemek istiyorum.

Ama kalmamış;

Susuyorum!

Duyabiliyor musun suskunluğum nasıl haykırıyor ?

Bir başka yok

Benim sevdiğim biçimde

Biliyorum.

Not: Bugün size arşivimden seslenmek istedim; Öküz Çarpması Kitabımdan bir alıntı ve ajandamdan taşan bir şiirimle. Kendinize iyi bakın; görüşmek üzere.