Kusura bakmayın, bazen çekilmez adam oluyorum bazense görünmez; inanın bunlar benim tercihlerim hiç değil. Hayata karşı dik durup yalandan ve yalamalıktan uzak; sevgi – saygı, vefa ve sadakat çizgisinde olduğum zaman çekilmez adam oluyormuşum. Herkese böyle çekilmez adamlık tavsiye ederim; az biraz yalnız kalıyorsunuz ama alnınız her zaman ak oluyor. Sizin bizim için onur – gurur önemlidir zaten. Görünmez adam modundan bahsetmek beni çok üzüyor; beni vefasız insanlar çok üzüyor. O kadar vefasızlık hâkim olmuş ki hayatımıza; sizlere anlata anlata bitiremem.

              Aklıma bazı tipler geldi, vefadan yoksun olanlar var ya hani; sadece kendi menfaatlerini düşünen. Arkadaş saatlerce, günlerce bir şeyler paylaşıyorsun, ekmeğini – yemeğini paylaşıyorsun ya da derdini dinleyip derman oluyorsun ama bir bakıyorsun sonrasında kayıp. Bu kadar nasıl basit olabiliyorlar anlam veremiyorum.  İşleri düştüğünde 7/24 ulaşan insanlar daha sonrasında sana görünmez adammışsın gibi davranıyorlar. Selam-sabah, bayram-seyran alayı kesiliyor; ta ki tekrardan işi düşene kadar. Sizlerin de çevrenizde böyle insanlar vardır ki benim çevremi sorarsanız istemediğiniz kadar var. Bazen oturuyorum dert yanıyorum menfi sahte insanlarla ilgili, bana hak veriyor, hatta o kişileri eleştiriyor ( küfredenlere de şahit oldum) ama O da işini gördüğü zaman; diğerleri gibi O da by by diyor. Buradaki O matematikteki X gibidir; malum O’yu üzerlerine alınmak isteyenler olabilir. Bu insanlık sonra da nankör olan kediymiş; onu diyenin alnını karışlarım ben; nankörlük konusunda insanlık bir dünya markasıdır.

              Karakterler satılık olmuş ne yazık ki, bir bakıyorsun bir paket makarnaya bir çuval kömüre oyunu satıyor, bir bakıyorsun bir tane karşı cinsi için dostunu satıp karalıyor, bir bakıyorsun iki bardak çay – bir yemek için onurunu – gururunu satıyorlar. 

              Karakter zor zanaattır hanımlar, beyler; bakın sizlere ne diyeceğim:

              Tavrınız olsun…Tarzınız olsun…Hedefleriniz olsun…

              Çizginiz olsun…Prensipleriniz olsun…Sınırlarınız olsun…

              Davranışlarınız taklit, düşünceleriniz satılık, değerleriniz emanet olmasın.

                Bence çok daha fazla söze gerek yok şu satırlar yeterli gibime geliyor; ama çok paranoyak insan çıktı karşıma: Selam verdim; âşık sandı. Vicdan yaptım, insanlık yaptım; kendilerini nimetten saydı. Gülüyorum, dur bir daha güleyim, çıkar ilişkileriniz var ya neyse tekrar gülüyorum; görüşmemek üzere, rica ediyorum çıkar ilişkilerinizi benden uzak bir yerde yaşayın.

             Pardon pardon özür dilerim, karamsar bitirmeyeceğim, Ahmet Telli mısralarıyla veda edeceğim sizlere, hadi eyvallah.

             Yine de kalmış olabilir,

             Küçücük bir mavilik gökyüzünde,

             Bir sevda kırıntısı,

             Avuç içi kadar bir umut.

**

Günün Sözü: Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam mevki işgal etmek en büyük ihanettir. – Alparslan TÜRKEŞ ( Ö.T 04.04.1997 -  Ruhun Şad Olsun )