İsrail'i kınadığını belirten ilçe Başkanı Erol Saral şunları söyledi;

BİTMEYEN FİLİSTİN SOYKIRIMI

"Tarih boyunca değişik zamanlarda, dünyanın birçok bölgesinde "soy kırımlar" yaşandı. Ancak hiç bir soykırım İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı soykırım kadar belirgin, sistematik ve sürekli olmadı.
Ne Kamboçya'da, ne Vietnam, Bosna Hersek'te, ne Sudan ne de Almanya'da hiç bir etnik ve dinsel grup bu denli bir topluca soykırıma uğramadı.
Kadınları, gençleri yaşlıları ve çocukları yok ediyorlar.
Savaşarak yok ediyorlar.. 
Abluka altına alarak gıda ambargosu ile aç bırakarak.. Su kaynaklarını keserek.. Dışarıdan gelen gıda yardımlarını engelleyerek.. Yaralı sivillere ve hastalara ilaç yardımını keserek Filistin halkını ölüme mahkum ediliyor.
Sığınaklarında toplanmalarını, toplanıp silahsız konvoylar hâlinde yollarda topluca göç etmelerini sağlayarak. Topluca bir arada göç etmeleri için çağrılar yaparak.
Çok katlı evlerine saldırıp, ölmeyenleri evlerinden dışarıya çıkarıp alanlarda yüzlerce kadın,çocuk ve yaşlının bir arada toplanmalarını özellikle sağlayarak. Savaştan, evsizlikten, açlıktan kaçıp hastanelere sığınmalarını bekleyerek.. Güvenli yer sayılan BM mülteci kamplarında toplanmalarını bekleyerek..
Ve bir araya gelip toplananlardan daha fazla
Filistili'nin bir arada toplanmasını sinsice bekleyerek..
Filistinlilerin toplandığı her yeri hedef haline getirerek saldırıyor.
Bir soy kırım bu. Kızları doğurgan gören, küçücük erkek çocukları tohumluk gören ve üremelerini bile hedef alarak öldüren bir anlayış.
Etnik yok etme.. Dinsel olarak yok etme.. Yok ederek topraklarının üstüne yerleşme süreci bu. 

Ve NATO'nun.. Ve Batı'nın ve dünyanın desteğinde bir soykırım. 
1947'den bu yana Filistinliler adım adım sistematik olarak yok ediliyor. Gazze'den, Filistin'den kökü kazınarak siliniyor.

İnsanlığımdan utanıyorum..Bütün insanlığı kınıyorum."

Kaynak: Neriman Dengiz