4 Eylül'de yapılacak CHP Merkez İlçe Kongresine sayılı günler kala Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in, 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti'ye çalıştığı iddia edilen muhtarlardan yeşil listeye oy vermeleri için delegelere baskı yaptıkları iddia edildi.

Kendisini yeşil listenin belediye başkan adayı olarak gören Muharrem Akdemir in, kongre sürecinde özellikle köy delegelerini yeşil listeye çekebilmek için büyük çaba harcadığı, ancak çabalarının sonuç vermediği bildiriliyor.

Köy delegelerinin büyük çoğunluğunun kırmızı listeye oy vereceği CHP nin siyaset kulislerinde yankılanırken, bu durumu fark eden Muharrem Akdemir'in, milletvekili seçimlerinde Ak Parti ye çalışan köy muhtarları ile diyalog kurarak, köy delegelerini yeşil listeye oy vermeye razı etmeye çalıştığı, ancak köy delegelerinin Muharrem Akdemir bazı muhtarlara ilettiği bu teklifin köy delegeleri arasında kabul görmediği belirtiliyor.

Köy delegelerinin büyük çoğunluğunun Ebru Uzun'a destek verdikleri ve bunu deklere ettikleri ifade ediliyor.

Öte yandan Yeşil Listeyi destekleyen CHP eski Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun da Belediye Başkanı adayı olarak Muharrem Akdemir'i düşünmediklerini ve başka bir adayın bulunduğunu söylemesi, yeşil liste içindeki görüş ayrılıklarının artarak devam ettiğini gösteriyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz