Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe’ni 11.Olağan Genel kurulu yapıldı.

Kongrede Fikret Zaman 133, Ebru Uzun 121, Hürmet Kartal 72, Cevat Laçin 28 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte Fikret Zaman CHP’nin yeni merkez ilçe başkanı oldu. Oyların sayılmasıyla birlikte Fikret Zaman’ı partililer kutladı, tebrik etti.

Kongrenin divan başkanlığını Ali Osman Odabaş yaptı.

Kongre sakin başladı ama tansiyon bir anda yükseldi.

 

DAĞLIOĞLU SAÇMALADI

Kongrede konuşma yapan Mustafa Dağlıoğlu, Genel maden İşçileri sendikası (GMİS) Genel başkanı Ahmet Demirci’ye yönelik olarak, “Niçin kongre salonu için GMİS konferans salonu’nun tahsis etmedin” diyerek sitem etti.

Kendisi çok uzun yılar GMİS’de görev yapmış ama salonun tadilatta olduğunu bilememiş olacak ki kendisini rezil ederek Ahmet Demirci’yi salonu neden tahsis etmedin diyerek eleştirdi.

Ancak kendisi rezil oldu

Ahmet Demirci’da bunun üzerine söz alarak Dağlıoğlu’na cevap verdi ve “Salon tadilata olduğu için tahsis edemedik. Ayrıca yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları bu konuda kusurlu çünkü halen kentte bir konferans salonu daha yeni yapılamadı” diyerek cevap verdi.

 

ALİ OSMAN ODABAŞ NEREDEYSE İNSANLARI ZORLA KONUŞTURDU

Gelelim Ali Osman Odabaş’a.

Kongre öncesinde toplantı yapılmış ve adaylar dışında kimse konuşma yapmayacak diye karar alınmış.

Ancak bundan habersiz! olan Divan Başkanı Ali Osman Odabaş, kongre salonunda bulunan insanları neredeyse zorla konuşturdu.

Salonda herkes nasılsa kimse bir şey konuşmayacak diye hazırlık yapmamış iken Ali Osman Odabaş’ın salonda bulunan insanlara ısrarla tekrarlayarak konuşun diyerek kongreyi anlamsız şekilde uzatması da oldukça dikkat çekiciydi.

 

SADECE ADAYLAR KONUŞSAYDI KONGRE ÇOK SAKİN GEÇECEKTİ

Dediğim gibi sadece adaylar konuşmasaydı kongre çok sakin geçecekti ama divan başkanı Ali Osman Odabaş sayesinde kongre işin içinden çıkılmaz bir hale geldi.

Odabaş’ın gereksiz inadı kongrede tansiyonu yükselmesine sebep oldu

Ali Osman Odabaş burada neyi amaçladı bilmiyorum ama kongreyi uzattıkça uzattı.

Kendisinden beklenilmeyen bir davranış sergiledi

Halil Furat’ın eleştirilerine, Şerafettin Turpcu’un cevap vermesi ile birlikte tansiyon iyice yükseldi.

Turpçu Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya karşı olan hasmane sözleri kongrede havayı iyice gerdi. Turpcu’nun her iki belediye başkanı seçimlerde iyi çalışmadıklarını, örgütü yalnız bıraktıklarını söylemesi, ayrıca il ve ilçe yönetimini kendisinin hastane konusunda ki durumunu kamuoyuna iyi lanse edemedikleri yönündeki eleştirileri oldukça dikkat çekiciydi.

Yani Turpcu, il ve ilçe yönetimini kendisini iyi savunmamakla suçladı. 

Sonuç itibariyle 

Kongre yapıldı ama akıllarda bu yaşana tartışma kalacak.

Özetlersek Kongrede Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e haksızca bir eleştiri yaptı. . Şerafettin Turpcu’nun kendine göre haklı yanları olabilir belki ama bence Muharrem Akdemir bunu eleştiriyi hiç hak etmedi.

 

CHP’DE SIRA İL YÖNETİMİNDE

Merkez ilçe kongresini tamamlanmasıyla birlikte ilçelerdeki kongre süreci tamamlanmış oldu.

Şimdi sıra 2018’de yapılacak olan CHP Zonguldak İl kongresinde

Bakalım, il başkanı görevine devam edecek mi yoksa yeni il başkanı aday gösterilecek mi

Bekleyelim görelim.