Zonguldak’ta 3 mahalle muhtarları, Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneği’nin (MAKZON) Kümelenme Projesi’ni iptal ettirdikleri için yerel seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceklerini bildirdiler.
3 MAHALLE MUHTARINDAN CHP’YE İSYAN VAR
Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı’nın da hazır bulunduğu bölgelerindeki atıl durumda görülen Üzülmez Kok Fabrikası’nın karşısında yaptığı açıklamada, Mithatpaşa ve Karaelmas muhtarlarıyla birlikte bir bütün olarak istişare ettiklerini söyledi.
Üzülmez Kok Fabrikası’nın Baştarla mahallesine kayıtlı olduğunu, çevresindeki 180 dönüm civarında arsanın ise Çınartepe mahallesinin yakınındaki Asma mahallesinin sınırları içinde yer aldığına işaret eden Girgin: “Burası Asma mahallesine ait 180 dönüm civarında arazisi olan bir bölgemiz, daha önce Üzülmez Kok Fabrikası olarak kullanılmış. Önceki valimiz (Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş) tarafından imar çalışması yapılmış buraya, MAKZON diye bir şirket kurulup yaklaşık 400 kişinin istihdamı sağlanacaktı. Burada ERDEMİR (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları), KARDEMİR (Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları) ve TTK’ya (Türkiye Taşkömürü Kurumu) imalat hammadde üretilecek iş yerleri yapılacaktı. İptal edildiğini öğrendiğim MAKZON Projesi şu anda bulunduğumuz bölgemizde hayata geçirilmiş olsaydı, Zonguldak'ta iki asra yaklaşan yer altı madenciliği için milat olacaktı” dedi.
“CHP’LİLER, TERBİYESİZLİK YAPARAK BU BÖLGENİN SONUNU OLUŞTURDULAR’’
Girgin: “Kendini bilmez bazı CHP’liler ve aynı partiye mensup belediye meclis üyeleri, terbiyesizlik yaparak bu bölgenin sonunu oluşturdular.
Neymiş, (buraya bu yatırımlar getirilmemeli, buraya bu sanayi olmazmış, rant varmış.) Yani bunu diyen Deniz Yavuzyılmaz milletvekilimiz (CHP Zonguldak Milletvekili)... 
Çok güzel proje olan MAKZON’un önüne kendilerini bilmez edepsiz, hiçbir şey bilmez, her şeye ‘hayır’ diyen, rant diyenler barikat oluşturarak engellediler. Şimdi kına yaksınlar. Kardeşim Ahmet yapsın, Mehmet yapsın, birileri yapsın da millet ekmek yesin.’’
“CHP’LİLER, VATANDAŞTAN NASIL OY İSTEYECEK?’’
Çınartepe Muhtarı Okan Girgin, “MAKZON Projesi’nin önüne engel koyan CHP’li milletvekilleri, CHP’li meclis üyeleri milletten nasıl oy isteyecekler? Böyle saçma bir şey olur mu? Buradan 400 civarında kişi ekmek yiyecekti, ama engellediler. Bu engelleyenler birde siyaset yaptıklarını söylüyorlar, edepsizlik bu yaptıkları’’ dedi.
“AYAKLARINA KAPANDIK’’
Girgin:  “Turgut Aydın gibi adamlar, Atınç Kayınova gibi abileri (CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri) buraya getirerek yapmayın dedik. Asma mahallesi muhtarımızla birlikte MAKZON Projesi’nin iptalini istememeleri için bu meclis üyelerinin ayaklarına kapanmamıza rağmen dinletemedik. Şimdi de belediye başkanı olacaklarmış... Olacak şey mi?’’
“CHP’YE SEÇİMDE OY YOK, OYLARIMIZLA ÖNLERİNİ TIKAYACAĞIZ’’
Tepkisine devam eden Okan Girgin, “Bu şehrin önünü açmadığınız, tıkadığınız sürece oy moy size yok abi. Aptalmıyız, seçimde CHP’ye oy moy yok.
Mithatpaşa ve Karaelmas mahallesi muhtarları da bizimle birlikteler, hep beraberiz. Bizler de seçimlerde oylarımızla bu CHP’lilerin önlerini tıkayacağız, feriştahları olsa farketmez. CHP’liler hep muhalefet, aynı tas aynı hamam misali bir şey yaptıkları yok. 
Ben İsmail Eşref ve Muharrem Akdemir ile çalıştım, ellerindeki bütçe bir yere kadar. Zonguldak’a hizmeti yaparsa iktidar yapacaktır, bunun geri dönüşü yok. Çünkü AK Parti 4 yıl iktidarda. Yerel seçimlerde parti değişebilir, ama ben yine iktidardan yanayım. Ancak yerel yönetime CHP geldiğinde onlarla da çalışacağım. Fakat biz aptalmıyız ya, muhalefetin bu şehre yapabileceği bir şey yok, herşeye engel oluyorlar.’’

‘’BURASI 8-9 KİŞİ TARAFINDAN PARSELLENMİŞ’’
Okan Girgin son olarak şunları söyledi: “Buraya yatırım yapacak kişiler, zaten Hazine’den arsayı satın alıyorlar.
Fakat burası 8-9 kişi tarafından parsellenmiş, adamlar 5 kuruş para vermeden burayı almışlar. Yeni gelen valimiz (Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu) bilmez bunları. Vali Yardımcımız Turgut Subaşı beye bunları sorsunlar, konuşsunlar. Üniversitemiz (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi-ZBEÜ), üniversite öğrencilerimize çalışma babında TEKNOPARK’ı buraya alacaklardı.
Burada MAKZON imalat yapacaktı, üretecekti. Önceki Valimiz Erdoğan Bektaş, benim ve muhtar arkadaşımın da bulunduğu bir ortamda (200 milyon dolar dışarıya veriyoruz, yedek parça üretmek için ithalat yapıyoruz, biz burada 20 milyon dolar para kazansak, Zonguldak’ı ihya ederiz) demişti. Yer yok deniliyor ya birbirimizi kandırıyoruz, burası şehrin önünü açmak için güzel bir alan, halbuki her yer parsellenmiş.
Buraya sanayi olmazmış... Tabii buraya kömür ocak sahiplerini alarak onlara rant sağlamak, o yüzden buraya güzel birşey olmasını istemediler. Yani (biz kömürcülerden, ondan bundan rant alalım) diye. Ayrıca demir ambarına lavuar (kömür yıkama tesisi) yapılırken de önümüze aynı sorunları getirdiler.
Yeni valimizle bu konuyu görüşmek için randevu talebimiz oldu, kendileriyle görüşeceğiz, Zonguldak’ta yer var, yeter ki yatırımcı gelsin. 
Amaç (nasıl bir yerlerden rant elde ederiz) anlayışıdır. Buraya itiraz, imar iskan çalışmalarına itiraz, şimdi de çıkacaksın ‘ben belediye başkanı olmak için oy istiyorum’ diyeceksin. 

Kaynak: Haber Merkezi