2022-2023 eğitim öğretim sezonunun sona erdiği bu günde,Zonguldak'ta karne alan öğrencilere trafik eğitimi verildi. Düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş,İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç ,Kozlu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile yetkililer katıldı. Kozlu sahilinde bulunan trafik eğitim pistine Meksa tarafından yapımı tamamlanan özel 4 tekerli bisikletlerle Mimar Sinan Ortaokul öğrencileri trafik eğitimi gördü.
Trafik polisi tarafından minik öğrencilere trafik eğitimin önemi anlatıldı kurallara uyulması gerektiği ifade edildi.Vali Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada;
"Bugün karne günü. Öğrencilerimizin bir yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını görecekleri ve yarından itibaren de tatile çıkacakları bir dönemde bu programı yapıyoruz. Tabii burada şunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Trafik eğitimi küçük yaşlardan itibaren verildiği zaman bir anlam ifade ediyor. Bakanlığımız da her ilde bir trafik eğitim parkuru  projesi geliştirdi. Biz de il olarak geçen yıl malumunuz burayı faaliyete geçirerek sizlerle beraber öğrencilerimizin kullanımına açtık. O günden bu tarafa 12 bin  öğrencimizi burada eğitimden geçirdik. Bu 12  bin öğrencimiz, bütün ilçelerimiz köy beldelerimiz yani Zonguldak'ın tamamından belirli yaş gruplarından buraya getirildi. Hedefimiz bundan sonra her öğrenci, muhakkak bir gün trafik eğitimi alarak geçsinler. Ve bu şekilde de trafik bilincini oluşturmuş olalım.  Bugün bir araya gelmemizin sebebi ise geçen yıl elektrikli aletlerle bisikletlerle bu işi çözmek için  başlanmıştık. Ancak sayıları az, hem de öğrencilerimiz açısından kolay olmakla birlikte  trafik öğrenmelerinde biraz verimin daha düşük olduğunu değerlendirdik. Burada  ilimizin önemli bir eğitim kurumu olan Meksa'da ürettiğimiz yine ilimizin on ayrı değerini adlandırdığımız, ayrı bisikleti bugün itibariyle öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz. Burada öğrencilerimizin bir taraftan da enerji harcamalarını öğrenirken bir taraftan da spor yapmalarını da sağlamış olacağız.  Bütün öğrencilerimizi  burada eğitiminden geçirmiş olacağız." dedi.

(Haber -Ercan Demir)