3 Mart'a kadar açık kalacak olan kermesin açılışına; Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri İHH yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetlilere katıldı.

Açılış öncesinde memursen İl temsili Kamuran Aşkar, konuşmasına katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Değerli katılımcılar; 28 Şubat postmodern darbesinin 26. yıl dönümünde yine bir 28 Şubat'tayız.Bugün milletin değerlerine sahip çıkan milletin verdiği oylarla iktidara gelen siyasi iktidara karşı yapılan postmodern darbeyi buradan bir kez daha lanetlediğimizi belirterek konuşmama başlamak istiyorum. 
6 Şubat tarihinde Türkiye'nin Güneydoğusu'nda görünürde 11 ilimizde ama Türkiye'nin tamamında içimizi acıta,n içimizi karartan deprem sonrasında Türkiye'nin tek vücut olduğunu göstermek, depreme uğrayan depremzedelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek ve Zonguldak'tan da onlara destek vermek için ve İHH öncülüğünde halkımızın katılımıyla bir yiyecek jelmesi açmış bulunuyoruz. 
Biz şunu önemsiyoruz hep söyledik burada bir kez daha söylüyoruz Türkiye'nin her tarafı, Türkiye'nin her köşesi bizim ve tek bayrak altında yaşama özlemi içinde olanlarız. Türkiye'nin neresinde bir yara varsa neresinde kanayan bir yara varsa o yaraya merhem olmak isteyen bir gelenekten geliyoruz. İşte bu gelenek kapsamında Zonguldaklı hemşirelerimiz ile beraber bugün burada bu kermesimizi açıyoruz. Buradan toplanan yardımlar orada mağdur olan arkadaşlarımızın yaralarına merhem olması temennisinde bulunuyoruz"

İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçi tarafından yapılan duanın ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi.

Kermesi ziyaret eden protokol üyeleri ve vatandaşlar katkı ve destekte bulundular.
(Haber -Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi