Açıklamada; Eğitim çalışanlarının mali kayıpları, öğretmenlik meslek kanunundaki eksiklikler, öğretmenlerimizin yer değişikliği talepleri, şube müdürlerinin feryadı ve sorunları, depremin açtığı yaralar, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik başta olmak üzere kadroya geçişte ki belirsizlik, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu arttırıcı kariyer sistemi, eğitim çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, öğretmen açığı ve atamaları, alan değişikliği talepleri, hizmetli ve memur hakları, okulların yardımcı personel ve donanım ihtiyaçları, okullara doğrudan ödenek tahsis sistemi  sorunlarının çözüm beklediği ifade edildi. Tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilere verimli, huzurlu ve mutluluk dolu bir tatil dilenen açıklamada Eğitim Bir Sen Zonguldak İl Temsilciliği olarak;
“Yaşanan çeşitli olumsuzluklara rağmen, genelde sağlık ve huzur içerisinde geçirdiğimiz bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz, idareci ve öğretmen arkadaşlarımız görevlerini özveriyle yapmanın verdiği iç huzur ve mutluluk içerisinde olacaklardır. Yavrularımız karnelerini alarak dinlenmek üzere ikinci yuvaları olan okullarından ayrı kalacaklardır. Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle kendi bölgesinden gelen ve ilimizde eğitim, öğretimine devam eden öğrencilerimiz ve aileleri için tüm eğitim çalışanlarımız canla başla ve büyük fedakarlıkla çalışmışlardır. Yaşanan aksaklıkların giderilmesi, eksikliklerin tamamlanması ve deprem bölgesine ulaşan yardım faaliyetlerinin devamı için özverili bir çaba sarf edilmiştir. Öğrencilerimize gösterilen önem, geleceğimizi doğrudan etkilemektedir. Bu nedenledir ki öğretmenlik; Her daim anne baba gibidir, kutsaldır ve önemli bir meslektir. Sorumluluk sahipleri de bu mesleği yüceltmek ve sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması için gayret göstermek zorundadır. Haklı taleplere karşı gösterilecek duyarsızlık moral ve motivasyonu olumsuz etkilemektedir.
Eğitim çalışanlarının mali kayıpları, öğretmenlik meslek kanunundaki eksiklikler, öğretmenlerimizin yer değişikliği talepleri, şube müdürlerinin feryadı ve sorunları, depremin açtığı yaralar, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik başta olmak üzere kadroya geçişteki belirsizlik, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu arttırıcı kariyer sistemi, eğitim çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, öğretmen açığı ve atamaları, alan değişikliği talepleri , hizmetli ve memur hakları, okulların yardımcı personel ve donanım ihtiyaçları, okullara doğrudan ödenek tahsis sistemi gibi başlıklar, başta çözüm bekleyen konulardır. Tüm bu sorunların çözümü ile yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz girilebilmesi için mevcut sorunların çözülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Eğitim ve öğretimde her geçen yıl gerek fiziki, gerekse akademik olarak ivme kazanmaya çalışılmaktadır. Okul müdürleri, idareci arkadaşlarımızın ve gecesini gündüzüne katarak çocuklarımız için çalışan, aslan payına sahip olan kıymetli öğretmenlerimizin, velilerimizin ve eğitimin tüm paydaşlarının çok büyük katkıları olmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm eğitim çalışanlarımıza ve  öğrencilerimize verimli, huzurlu ve mutluluk dolu bir tatil diliyoruz. Mezun olan öğrencilerimize yeni başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz. Sorunların çözümünü bekliyor ve iyi tatiller diliyoruz"

(Haber-Ercan Demir)