Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar,  "Eğitim Bir-Sen milletin sendikasıdır, milletin değerlerininin sendikasıdır, inancının, örfünün, kültürünün sendikasıdır. Dolayısıyla millet adına nerede olması gerekiyorsa millet adına hangi yerde durması gerekiyorsa orada durması gereken sendikadır." dedi.

Sendikanın kuruluş yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, "Eğitim Bir-Sen dolayısıyla doğru ve düzgün ilkelerle kurulduğu için bugün Türkiye'nin doğusunda da batısında da kuzeyinde de güneyinde de üye yapabilen tek sendika olduğunu ifade etti.

Eğitim Bir-Sen'in Türkiye'nin en büyük Sendikası olmuşsa hiç şüphesiz ki bunun temel sebebinin milletin değerleriyle örtüşen sendikacılık anlayışından kaynaklandığını belirten Kamuran Aşkar, şunları kaydetti.

1992 yılında dönemin şair yazar ve fikir adamı rahmetli Akif İnan bey tarafından temeli atılan Eğitim Bir Sen'imiz 31 yaşında. Eğitim Bir Sen nasıl bir sendika olacak diye sorulduğunda rahmetli Akif İnan bizim fikrimizin tam zıttı olsun ama onlar da haksızlığa uğramışsa onların da hakkını savunmak için kurulan bir sendika ifadesini kullanmıştı. Dolayısıyla Eğitim Bir Sen kurulduğu günden beri ne devletin yanında sendika, ne devletin karşısında sendika olmuştur.yleyse eğitim Bir Sen'in yeri neresidir Eğitim Bir Sen nerede kendine yer edinmiştir diye soruyorsanız biz hep söylüyoruz; Eğitim Bir Sen milletin sendikasıdır, milletin değerlerinimin sendikasıdır, inancının, örfünün, kültürünün sendikasıdır. Dolayısıyla millet adına nerede olması gerekiyorsa millet adına hangi yerde durması gerekiyorsa orada durması gereken sendikadır. 
Eğitim Bir-Sen dolayısıyla rahmetli Akif İnan ağabeyi tarafından kurulan ve bugünlere ulaşan ki 430.000 üye ile Türkiye'nin en büyük eğitim Sendikası olan ve Memur-Sen'inde 1  milyon üye ile Türkiye'nin en büyük konfederasyonudur. olmasında vesiledir.
Doğru ve düzgün ilkelerle kurulduğu için bugün Türkiye'nin doğusunda da batısında da kuzeyinde de güneyinde de üye yapabilen tek sendika olmuştur ve Türkiye'nin en büyük Sendikası olmuşsa hiç şüphesiz ki bunun temel sebebi milletin değerleriyle örtüşen sendikacılık anlayışından kaynaklanır.
Ben nice ellili, yüzlü yıllara diyorum ve Eğitim Bir Sen'in bugünlere gelmesinde emek veren gönül verenleri kutluyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi