2

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği Çocuk Üniversitesi ile bu yıl yine kampüslerinin kapılarını çocuklara açıyor. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM) tarafından koordine edilen Çocuk Üniversitesinin Kış Dönemi ön kayıtları 18 Ocak 2018 Perşembe gününe kadar devam edecek. Bu yıla kadar Farabi Kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe Ereğli Doruk Kampüsünde açılan modüller de eklendi. Etkinlikte yer alan modüllerin içerikleri çocukların eğlenerek, yaşayarak, keşfederek, tartışarak, görerek öğrenmeleri için özel olarak hazırlandı.

BEÜ, sürdürülebilir kalite standartları kapsamında yaşam boyu öğrenme temelli organizasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Farklı yaş gruplarına yönelik aktiviteleri ile kampüslerinin kapılarını halka açan BEÜ’nün düzenlediği ve büyük ilgi gören Çocuk Üniversitesinin 2018 Kış Dönemi için hazırlıklar tamamlandı. 22-26 Ocak tarihleri arasında Farabi Kampüsünde 12, Ereğli Doruk Kampüsünde toplam 6 modül ile gerçekleşecek etkinlik sonunda çocuklara katılım belgeleri verilecek.

Çocuk Üniversitesi kış dönemi programında sabah modülleri Farabi Kampüsünde Atomun Merkezine Seyahat(Yrd. Doç. Dr. Meral Eryürek), Bilgisayar Programlıyorum (Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Çakır), Kimya Dedektifleri (Yrd. Doç. Dr. Jülide Yener Dibek), Matematik Ormanı (Yrd. Doç. Dr. Afşin Kürşat Gazanfer), Moleküler Biyoloji ve Genetik (Prof. Dr. Ender Büyükgüzel), Robot Yapıyorum (Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu); öğleden sonra modülleri ise CEO Oluyorum (Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu), Doktor Oluyorum (Doç. Dr. Ayşe Semra Demir Akça), Grafik Tasarlıyorum (Öğr. Gör. Bircan Topçu Yurdigül), Müziğin Sihirli Dünyası (Öğr. Gör. Onur Çuhacı), Sanat Atölyesi – Heykel (Yrd. Doç. Dr. Ali Asgar Çakmakçı), Sunucu Oluyorum (Esra Güner Hacıoğlu) başlıklarından oluşacak.

Ereğli Doruk Kampüsünde ise sabah programını Bilgisayar Programlıyorum (Öğr. Gör. Serkan Telci), Çoklu Zekâ Atölyesi (Doç. Dr. Cevat Eker), Kimyanın Sihirli Dünyası (Arş. Gör. Cem Büyükekşi); öğleden sonra programını Drama Atölyesi (Arş. Gör. Tamer Özsoy), Empati Kuruyorum (Yrd. Doç. Dr. Emre Ünlü), Farkımın Farkındayım(Yrd. Doç. Dr. Okan Bilgin) modülleri oluşturacak.

Çocuklar ilgi alanlarına göre bir modül sabah bir modül öğleden sonra programından seçebilecekler. Öğle yemeklerini de kampüslerdeki öğrenci yemekhanesinde yiyecek olan çocuklara etkinlik süresince BEÜ öğrencileri refakat edecek.  Çocuk Üniversitesi modüllerinin içerikleri hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak için semcocuk.beun.edu.tr adresinden ilgili linklere ulaşabilirsiniz.

Rektör vekili Prof. Dr. Ali Azar Çocuk Üniversitesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Çocuklarımıza verdiğimiz öğretim ve eğitimin sınırlarını ne kadar geliştirirsek geleceğe yapacağımız yatırımın o derece büyük olacağına inanıyoruz. Bugün gençlerin meslek tercihi konusunda kararsızlık yaşadığını, kariyer planlarını bilinçli yapamadığını gözlemliyoruz. İlgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını ve meslek seçerken yetenek ve yetkinliklerinin bilincine varmalarını sağlamalıyız.  Çocuk üniversitesinin temel amacı çocuklara gelecekteki meslek seçimlerinde yol gösterici olabilmektir. Etkinlikte yer alan modüller, mesleğin temel akademik öğretisi ile birlikte alan uygulamalarını içermektedir. Bu yıl Ereğli’de bulunan Doruk Kampüsümüzün kapılarını da çocuklarımıza açıyoruz.  Sürekli Eğitim Merkezimizin koordinatörlüğünde yürütülen Çocuk Üniversitemize emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizlere destek vererek çocuklarının bu etkinliğe katılmalarını sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi