TÜİK yetkilerimin hangi pazar, hangi markete giderek böyle ucuz alışveriş yaptıklarını ve bu ucuz fiyatlara göre rakamları belirlediklerini soran Tüm Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekli olarak Bunun hesabını sandıkta soracaklarını belirterek şunları söyledi;

HANGİ YÜZLE BİZDEN O İSTEYECEKSİNİZ

"Tüm Emekli Dul Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak bugün açıklanan TÜFE'ye isyan ediyorum. Neden? Devlet yetkilileri pazara mı gittiler? Marketlere mi girdiler? fiyatların neye göre belirlediler? Pazara gittiğinizde marulu, patatesi, soğanı düşük fiyattan mı aldınız? Markete gittiniz de zeytinyağını, peyniri, kaşarı düşük fiyattan mı aldınız? Neye göre seçip bu fiyatlar belirledi? 
Onun için emekliler olarak biz bugün TÜFE'nin ne şekilde açıklanacağına bakıyorum. Yine Sükutu hayale uğradık. 

Şimdi Zonguldak'tan emeğinin emeklinin başkentinden sesleniyorum. Bu böyle gitmez. Bizi ciddiye almayan insanların gerçek ihtiyaçlarına göre TÜFE'yi belirlememeyen  yetkililer ,Türkiye'deki siyasi liderler sizler hangi yüzle yarın tutup da oy isteyeceksiniz bu insanlardan? 

Emekliler aç, emekliler zor durumda. Verdiğiniz para belli Biz hakkımızı istiyoruz. Yıllardır çalıştık. Prim ödedik. Prim ödediğimiz karşılığında maaşımızı istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. 

Sağlıkta da kesilen katkı paylarına da isyan ediyoruz. 

Onun için Zonguldak'tan emeğin başkentinden sesleniyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm siyasi parti liderlerine, o mecliste o parlamentoda ne iş yaparsınız siz? Ya Allah aşkına ya, sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu? Sizler pazara gitmiyor musunuz? Sizler sokağa çıkmıyor musunuz? Bu işte böyle. Emeklinin aldığı maaşı sizler getirebilir misiniz? Çocuklarınıza harçlık bile vermezsiniz bu parayı. 

Onun için son kez uyuyorum Zonguldak'tan. Milyonlarca emekliyi sokağa mı düşürmek istiyorsunuz. Biz sokağa çıkartmayacaksımız
 Sokağa çıkmayacağız. Eylem Yapmayacağım. Ama önümüzdeki seçimde sandıkta gereğini yapacağız diyorum
 

Kaynak: Ercan Demir