Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, dün akşam emekli zam oranını %49.25'e yükseltildi açıklamasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr  Vedat Işıkhan 'a  ve bu açıklamayı yapması için talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini açıkladı.

Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu Ankara'da Ömer Selim Alan'ın aday olarak açıklandığı törende Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu ve Saffet Bozkurt, AK Parti il Başkanı Mustafa Çağlayan ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ım etrafında toplaşarak emeklilerin zorda olduklarını ve müjde beklediklerini iletmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Sarıoğlu , "Bize Sayın bakanımızın açıklaması için Cumhurbaşkanı talimat verdiği için Zonguldak milletvekillerinin ve belediye başkanlarını da bu işin içinde olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Mustafa Sarıoğlu: Sandıkta bunun hesabını soracağız Mustafa Sarıoğlu: Sandıkta bunun hesabını soracağız

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada Ayrıca dini bayramda verilen ikramiyelerin yükseltilmesini ve intibak yasasının da çıkarılması gerektiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

''ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYIN AÇIKLANDI DAKİKADA DİKKATİNİZİ ÇEKİYORUM''

"Tüm Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak bugün kamuoyuna açıklama yapmak durumundayım. Zonguldak'tan emeğin emeklinin başkentinden beldelerde, İlçelerde ilde, ilgili milletvekillerine sürekli emeklilerle ilgili bilgi verdim. İktidar partisinin belde belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, merkez ildeki belediye başkan adayı bütün milletvekilleri, il başkanları, emeklilik sorunlarıyla ilgili sürekli gelip bizden bilgi alırlar. Biz kendilerine yazılı sözlü rapor verdik. 
Ne demiştik biz? Açlık sınırının altında emekliye maaş veremezsiniz. Verilmemeli. Taban asgari ücret olmalı. Onun üzerine herkes ödediği prim gün sayısına göre çıksın istedik. Sağ olsun. Belediye başkanlarımız, ilçe ve il başkanımız Ankara'ya giderek sayın Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakana konuyu aktardılar. Zonguldak Belediye Başkanı Belediye Başkan adayının açıklandığı dakikada dikkatinizi çekiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki tarafına Zonguldak Milletvekilleri şöyle bir dizildi. Orada Zonguldak Milletvekili ve Sayın Ömer Selim Alan, Sayın il Başkanı Mustafa Çağlayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza emeklilerle ilgili zor durumda olduklarını, köye, mahalleye hiçbir yere çıkılmadığının emeklerinin haklarının verilmesi gerektiğini orada Sayın Cumhurbaşkanımıza anında aktardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zonguldak öyle bir yer ki emeğinin, emeklinin başkenti. Hareket Zonguldak'tan başlar. Benim belde, ilçe, il belediye başkanı il- ilçe teşkilatlarım, milletvekillerim, ilgili bakana, Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeklilerin sorunlarını Biz kendini yazılı ve sözlü raporu verdik Ve onlar da bunu dile getirdiler.

''YETMEZ AMA EVET''

Dün akşam Sayın Bakan açıklama yaptı. İşçi ve Bağkur'a emeklisine yüzde 49.25 dedi. Sayın Bakan'a ve ona talimat veren sayın reisimize teşekkür ediyoruz. 
Yetmez. Her iki dini bayramda ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkmasını istiyoruz. Seçim öncesi bu açıklandım. Taban asgari ücret olsun,  intibak çıksın istiyoruz. Çıkmalı. Emekli zor durumda. Bizler zor durumdayız. Yıllarımızı bu memleketimiz için harcadık. Vatan dedik, bayrak dedik, devlet dedik. Bizde devlet düşmanlarına, bayrak düşmanlarına geçit yok. Devletini, bayrağını, vatanını sevenlere biz saygı duyuyoruz. Saygı duyacağız. 

''49.25 BİZ EMEKLİLERİ BİR NEBZE OLSUN RAHATLATTI''

Bizi dün akşamki açıklamalar bir nebze olsun bizi rahatlattı. Bizi sözleriyle açıklamalarıyla bir nebze olsun rahatlatan devlet yetkililerine sesleniyorum Size de emekliler olarak bizi düşünen memleketini, milletini, devletini, bayrağını seven bütün siyasetçilere biz saygı duyacağız. 
Önce vatan devlet bayrak diyoruz. Haklarımızı bizzat alırız diyorum. Bize Sayın bakanımızın açıklaması için Cumhurbaşkanı talimat verdiği için Zonguldak milletvekillerinin ve belediye başkanlarını da bu işin içinde olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Şimdilik bu kadar açıklama yapıyorum. Açıklamalarımız peyderpey devam edecek Diyorum. Saygılar sunuyorum"

Kaynak: Ercan Demir