Yıllarca çalışıp emekli olduklarına ve emekliler olarak sadece haklarını istediklerini ifade eden tüm Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi:

''MEMUR EMEKLİSİNİN ALDIĞI MAAŞTA GÖZÜMÜZ YOK AMA BİZE NİYE AYRIM YAPIYORSUNUZ''

Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak bugün kamuoyunun açıklama yapmak durumunda kaldım. Neden? Ülkemizi idare edenler işçi emeklisini, Bağ-Kur emeklisi de hakir gördüler. Geçtiğimiz dönem arada fark var. Bu sefer yine fark var. Memurların aldığı maaşta gözümüz yok birine 49.50 verirken  diğerine 37.50 vermek bu saygısızlıktır. Ben emeğin emeklinin başkentinden sesleniyorum. Biz yıllarca bu memleketin bu ülkenin kalkınması için bayrağımıza, devletimize, vatanımıza sahip çıktık. Mücadele verdik. Emekli olduk. İnsan gibi yaşamadık ama ülkemizi idare edenler, iktidarı muhalefet hepsi de bize emeklilere saygısızlık yapıyorlar. 

''EYLEM YAPIP SOKAĞA ÇIKMIYORSAK BU ÜLKEMİZİ SEVDİĞİMİZ İÇİNDİR''

37.50, 49.50, Bu ne demek ya? Hepimiz çalıştık bu ülke kalkınması için. Bu ayrımcılık niye? Neden oluyor? İşçi emeklisi susuyor. Sesini çıkartmıyor. Eylem yapmıyor,  Sokağa çıkmıyor. Ülkesinin milli bütünlüğü için çalışıyor diyemi.

''TÜRKİYE'DE 16 MİLYON EMEKLİ VE 16 MİLYON EMEKLİ AİLESİ VAR SİYASETÇİLER BUNU UNUTMASIN''

Muhalefet liderlerimin , il ilçe teşkilatları neden sesini çıkartmıyor.
Böyle olmaz Biz 16 milyon  emekçiyiz. 16 milyon da aile bireylerimiz var. Ülkemizi ve dünyayı iyi takip ediyoruz. Bizim için kimin ne düşündüğünü de biliyoruz. 

''TBMM'Yİ DOKTORLAR, MÜHENDİSLER, HUKUKÇULAR İŞGAL ETMİŞ AMA İŞÇİYİ TEMSİL EDEN YOK''

Ulu önderiniz Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiştir. Atatürk Celal Bayar'a; (Zonguldak'a git Fransızların elinde aç karnına çalışan ameleleri kurtar, burda amelebirliği yardım sandıklarını kur, hastanesini kur. Bana bilgi getir. Üç tane de çalışanlardan mebus getir) demişti.
O tarihte bunu sayın ulu önderimiz söylemiş. Eğer bu parlamento kürsüsünde, işçi, emekli, çöpçü yoksa bizim adımıza, doktorlar, mühendisler, hukukçular, parlamenyoyı işgal etmişler. Bizim adımıza konuşan yok. Biz de buradan böyle karar almak durumundayız. İşçiler, emekliler, köylüler birleşip kendinize göre biz de bir tedbir almak durumundayız. Bütün siyasetçileri uyarıyorum. Attığınız her adıma dikkat edin. 
O parlamento kürsüsünden bir defacık, ne iktidar, ne milletvekilinin ağzından çıt çıkmıyor. Yazıklar olsun diyorum. 

''KABİNE TOPLANTISINI BEKLİYORUZ''

Kabine toplantısı var Ankara'da. Bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanımızdan. Emekliyi hakir göremezsin. Emekliye bir şeyler vermek mecburiyetindesiniz. Hakkımızı istiyoruz. Sizden başka bir şey istemiyoruz. Çalıştık çabaladık, prim ödedik, hakkımızı istiyoruz."

Kaynak: Ercan Demir