Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Murat Kotra, Ereğli ve Alaplı'nın kangrene dönmüş sorunlarını gündeme getirdi.

Yıllardır atıl durumda bekletilen Ereğli tersanelerinin eski günlerine geri döndürülmesi ile projesi hazırlanmış ve ÇED raporu onaylanmış olan Alaplı Limanı'nın inşasının gerçekleşmesi için gerekli çalışmayı ilgili bakanlıklar ve Hükümet nezdinde gündeme getirip, bizzat takip edileceğini açıklayan Murat Kotra, " Ereğli ve Alaplı'ya söz veriyoruz, MHP'nin güçlü bir şekilde TBMM'nde temsil edilmesi halinde, Ereğli tersanelerinin yeniden hayatiyet kazanıp eski günlerine geri dönmesi ve Alaplı'nın ekonomik ve ticaret hayatının gelişmesinde çok büyük önemi olan liman projesinin gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Ereğli'de trilyonluk tersane tesislerinin yıllardır atıl durumda bırakıldığını ve milli servetin heba olduğunu vurgulayan Murat Kotra, "Ereğli ilçemiz bir sahil şehridir, denizcilik sektörünün en üst düzeyde gelişmesi gereken bu ilçemizde daha önce yaklaşık 5 bin insanımızın istihdam edildiği tersaneler, devletimizin gerekli desteği sağlaması suretiyle yeniden hayatiyet kazanıp, gemicilik sektöründe ihtiyaç duyulan teknelerin üretimini gerçekleştiricek şekilde yeniden hizmete alınacak, böylece Ereğli ekonomisine çok önemli katkı sağlanıp, yeniden binlerce insanımıza iş imkanı da sağlanmış olacaktır. 14 Mayıs seçimlerimde halkımız MHP'ye gerekli yetkiyi verdiği takdirde, hazır tesislerin faaliyete geçirilmesi konusunda azami çaba gösterilecek ve bizzat tarafımızdan takip edilecektir" şeklinde konuştu.

Alaplı Limanı ile ilgili görüşlerini de açıklayan MHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Murat Kotra, bu limanın Alaplı ve çevre il ve ilçeleri için son derece önemli olduğunu, projesi hazırlanmış ve ÇED raporu onaylanmış Alaplı Limanı'nın inşaasının mutlaka gerçekleştirileceğini bu konuda MHP olarak üzerimize düşeni eksiksiz yapılacaktır diye söyledi.

Alaplı Limanı'nın ilçenin ekonomik hayatı ile birlikte Ereğli için de ekonomik anlamda büyük gelişme sağlayacağını belirten Kotra, " Yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekarelik bir liman, projesi hazırlanmış, ÇED raporu onaylanmış, böyle bir liman projesini bekletmenin anlamı yok. Alaplı için çok büyük önem taşıyor. Ereğli ve Alaplı ilçelerimize söz veriyoruz. Milliyetçi Hareket Partimiz, TBMM'nde güçlü bir şekilde temsil edildiği takdirde, bu projelerin en kısa sürede gerçekleşmesi için bizzat takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

(Haber: Asım Atakan Alkan)

Editör: Haber Merkezi