CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hafta sonunda Zonguldak'ta aday adayları ve eski il başkanları ile bir araya gelerek temayül yoklaması gerçekleştirmişti.

Toplantıya katılan CHP Zonguldak eski İl Başkanı Fikret Zaman,  milletvekillerinin kendisine sorduğu tüm sorulara cevap verdiğini ve ayrıca kendi görüşlerinde ifade ettiğini söyledi.

Önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP eski İl Başkanı Fikret Zaman şunları söyledi:

''BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TEKNİK BİR İSİM OLURSA DAHA BAŞARILI OLUR''

Öncelikle şunu söyleyeyim. Yaşım gereği 1980 öncesi Hüseyin Öztek'ten rahmetli Hüseyin Öztürk'ten bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarını aşağı yukarı tanıyoruz. Ve bunların içerisinde başarılı olanların teknik elemanı olduğunu da biliyorum ve gelen heyete de aynı bunu söyledim. Teknik eleman birisi belediye başkanı olursa daha mantıklı, daha doğru olur diye söyledim.

''MUTLAKA ÖN SEÇİM YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM''

Mutlaka bu Zonguldak'ta tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçim yapılmasını talep ettik. Ne kadar uygun görür bilmiyorum ama  ben şahsıma Eski İl Başkanı olarak bunu talep ettim.  

''7 TANE ADAY ADAYINININ OLMASI PARTİNİN İTİBAR GÖRDÜĞÜNÜ GÖSTERİR''

Bunun dışında biliyorsunuz şu anda  Zonguldak'ta 7 tane aday adayı var.  Çok olması bana göre iyidir. Bu CHP'ye karşı bir itibar olduğunu  gösterir. 

''CHP MİLLETVEKİLLERİNE 10 TANE ESKİ İL BAŞKANINDAN SADECE 5'İ ALENİ ŞEKİLDE CEVAP VERDİ. DİĞER 5'İ İSE NEDENSE BİREBİR GÖRÜŞME YAPMAK İSTEDİ BU BANA ÇOK KARANLIK GELDİ''

Aday adaylarının içerisinden biliyorsunuz mutlaka birisi seçilecek ve Bu anlamda ilginç olan başka bir şey söyleyeyim size. Biz yaklaşık 10 tane eski İl Başkanı sıfatıyla toplantıya katıldık ve  bir tanesi de benim. İlginçtir. 5 tane eski il başkanı olarak tüm herkesin huzurunda fikirlerimizi beyan ettik Burdur vekili, Tekirdağ vekiline. Eski il başkanları olarak herkesin huzurunda fikirlerimizi açık olarak beyan ettik. 
Ne hikmetse hala benim için bu soru işareti ne anlama geldiğini bilmiyorum. 5  tane eski il başkanı heyete "Biz sizinle özel görüşeceğiz birebir beyanlarımızı öyle size bildireceğiz" diye söylediler.  Geçmişte de heyet gelmişti ancak bugüne kadar öyle birebir özel görüşme kimse talep etmemişti. Bu bana göre bir tuhaf bir şey oldu bu sefer. Yani birebir özel ne görüştüler? Bize karanlık geldi. Tabii  söyleyecekleri kendileriyle gelen heyeti bağlayan bir şeydir. Sonuçta neticede doğru bir adam çıkması lazım. 

''GEÇMİŞTE GÖREV SÜRESİ DOLAN; MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYE MECLİSİ İL GENEL MECLİSİ BİRÇOK İSİM BAŞKA PARTİYE GEÇTİ. BİR DAHA OLMASIN ANLAMINDA SÖYLÜYORUM''

Belediye Başkanı adayı olarak çok da önemli olan (Adam seçemiyoruz) diye söyledim ben orada. Bunun da içeriği şudur. 
Cumhuriyet Halk Partisi yasaklı dönemden sonra Cumhuriyet Halk Parti milletvekili olan, belediye başkanı olan, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyesi olan görev süresi bittikten sonra bu arkadaşlar nerededir? Partiyle dirsek teması ne kadardır diye baktığımızda birçokları çok ilginçtir, başka başka partilere kaymış insanlardır. Ben bu anlamda diyorum adam seçemedik diye. Şimdi Belediye başkanını da seçerken yarın öbür gün görev süresi bittikten sonra bir başka partiye kanalize olması da doğru değildir. Demek ki adam seçemiyoruz. O mantık çıkıyor.  Bu anlamda değerlendirilmesi lazım diye söylüyorum. Tabii gelen heyetle bunları konuştuk. 

''GEÇMİŞTE BUNLARI YAŞADIK! AYNI HATAYA DÜŞMEYELİM''

Yani geçmiş Zonguldak'ta belediye başkanı adayı belirlendi ve o seçimi kazandı. Görev süresi bittikten sonra aday gösterilmediği takdirde başka partiye geçenler geçmişte oldu diyorsunuzmuz mu" sorusuna, "Evet oldu ve bundan sonra olmasın anlamında söylüyorum. 
Geçmişte bir milletvekilimiz görev yaptı. Görev süresi bitti. Başka partiye geçti. Başka partiden doğru evvela  hedef Cumhuriyet Halk Partisini almıştı bu kişiler. Geçmişte bunları yaşadık. Aynı hataya düşmemek için gerçek öz evladını ve seçim alabilecek nitelikteki Evladını seçmesi lazım diye düşünüyorum" dedi.

"Peki kimdi o İsimler şimdi bir tane aday adayı içerisinde geçmişte başka partiye geçip de şimdi CHP'den aday adayı olanlar mı var?"
sorusuna CHP eski İl Başkanı Fikret Zaman, evet dedi. Zaman, "Geçmişte İyi günler meclisinde 11 kişilik bu 11 kişinin birkaç tanesi görev süresi bittikten sonra İYİ Parti'ye bir tanesi de Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçti. Ne demektir bu? Doğru adam seçilmedi demektir. Geçmişte de yine milletvekilliği yapıp görev süresi bittikten sonra başka partiye geçen şahıs da var. Şimdi aday adayı. Bu da dikkate alınması gereken bir konudur" 

Kaynak: Ercan Demir