ÖZEL HABER

Asma ve Dilaver Mahallesi sakinleri mahallelerine doğalgaz gelmeyişinden dolayı yetkililere sert tepki gösterdi. Asma Mahallesi 95 Tulumba Sokak ve aynı zamanda Dilaver Mahallesi Elvan Sokak sakinleri mahallelerine doğalgaz gelmeyişinden yakınıyor. 2022 yılı yatırım programına alınmasına rağmen, belediyenin asfalt kırılmasın diye doğal gaz döşenmesine izin vermediğini söyleyen mahalle sakinleri milletvekilleri, belediye başkanı ve Akmercan yetkililerine seslenerek, biran önce doğalgaz getirilmesi ve verilen sözlerin tutulmasını istedi.

“VATANDAŞ TEPKİLİ SEÇİM YATIRIMI YAPMAYI BIRAKIN, KARADENİZDE DOĞALGAZ VAR BİZİM MAHALLEMİZDE YOK! “

Kömürün tonunun 5 bin lira olduğunu ve kömür alamadıklarını hatırlatan mahalle sakinleri, mahalle muhtarları Gürbüz Kuğu ve Bülent Bektaş’a doğalgaz konusunda ilgisiz kaldıkları için tepki gösterdi. Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinleri görüşlerini şöyle açıkladı;
Doğalgaz gelsin de insanlarda rahat etsin diyen Muzaffer Saraç;
“ 2022 yılında doğal gaz geleceği söylenmişti ama hala gelmedi. Yukarıdan geleceği sonra ardından asma ilkokulundan aşağı geçmeyeceği söyleniyor hangisi doğru bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz mahalle muhtarımız Gürbüz Kuğu bu konuda bizi bilgilendirmedi. Biz imza topladık, henüz bir netice çıkmadı. Doğal gaz bizim mahallemize dilaver yolundan doğru gelecek, Tulumba Sokak zaten dilaver yoluna bağlanıyor. Mesafe çok uzun değil , yollar heyelan riski taşımıyor. Doğal gazın gelmesini istiyoruz inşallah gelirde millet rahat eder.”

Kemerbaca Mahallesi Kıransoy Caddesinde doğalgaz var bizim mahallemizde yok diyen Ali Uzunboy;
“Geçen sene doğalgaz tesisatına 23.000 TL’ye yapabiliyorduk, bu sene ben 50.000 TL’ye aldım. Gelecek sene bu fiyat 100.000 TL’yi bulacak. Yukarda Kemerbaca Mahallesi’nde doğal gaz var, bizim mahallemizde neden doğalgaz yok. Biz doğalgazın gelmesi için gerekli başvuruları yaptık iki sene önce beyaz masaya gittim dilekçe verdim. O dönemki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan mesaj geldi, fakat doğalgaz bizim mahallemize gelmedi.”

Kimse elini taşın altına koymuyor, yetkililer durumu çözsün diyen Bülent Kurt;
“2022 yılında da sizinle birlikte mahallemizde hastalarımızı ziyaret etmiştik yine doğal gaz konusuyla ilgili haber yapmıştık. Aradan bir yıl geçti bizim mahallemize doğal gaz gelmedi. Kırat’a bağlanan noktaya kadar doğal gaz gitti. TTK’ya ve üst sokaktaki mahalleye hastamız var diye gaz geldi. Asma okuluna gaz geleceği söylendi. Karamanya sokaktaki okulumuz ve bizim okulumuzun arasında çok mesafe yok. Kimse elini taşın altına koymuyor. Seneye yapılacak deniliyor, seçim olacağı için bunu malzeme olarak kullanacaklar. Yollarımız doğalgaz yapılması için müsait, su hattı döşenmeden önce su hattı döşendi ama doğalgaz ve elektrik hattı döşenmediği için engel olmadı. Doğalgazın gelmesini istiyoruz. Mahallemizde 50’ye yakın imza toplandı. Üst mercilere başvuru yapacağız. Geçen sene Kemerbaca’ da 23 bin liraya yapılan doğalgaz bu sene mahallemizde 50 bin liraya yapıldı. Seneye 70 bin lira olacak emekli vatandaş aldığı 7.500 TL ile nasıl doğalgaz alsın. Yetkililer, Mahalle muhtarımız, mahalle başkanımız, Belediye Başkanımız, vekillerimizden acilen yardım istiyoruz.”

Hep seçim yatırımı yapmayın, bizim gönlümüzde kalbimizde bir başkan! diyen, Mehmet Ekici;
”Sayın Belediye Başkanım Ömer Selim Alan, biz yatağımızdan kalkamıyoruz. Kömür fiyatları aldı başını gidiyor her şeye zam geldi. Her bölgeye doğal gaz geldi sıkıştıra sıkıştıra Asma Mahallesi’ndeki gazı durdurdunuz. Sizden rica ediyoruz mahallemizde bizim gibi hastalar çok, Karamanya, Dere ve Tulumba Mahallelerimize gazı getirmediniz. Kemerbaca’ya , aşağı asmaya kadar gaz geldi fakat bizim mahallemizde hala gaz gelmedi. Bizi neden ayırdınız bunu anlamıyoruz siz isteseniz bu doğalgazı yerin altından her türlü bizim mahallemize getirebilirsiniz. Hep seçim hep seçim yatırımı, bizim gönlümüzde kalbimizde bir başkan! Sizden ricamız en kısa zamanda doğal gaz çalışmalarını başlatınız. Biz rica ediyoruz size yalvarıyoruz doğal gaz gelsin. Kömür maliyeti artı kömürcüler çok para istiyor, kömürün eziyeti çok sizden rica ediyoruz bu doğalgazı mahallemize getirin.”

(Haber-Neriman Dengiz)