Şampiyonlar Ligi play-off turunda Molde'yi toplam skorda 5-3 yenen temsilcimiz Galatasaray adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Haberimizde Galatasaray'ın bu zamana kadar oynadığı maçlar, Şampiyonlar Ligi'ndeki olası rakipleri, maçları ne zaman oynayacaklar ve ülke puanına katkısı nasıl olacak? İşte bu soruların cevapları haberimizde...

Galatasaray Şampiyonlar Ligi

Galatasaray Zalgiris

Uzun bir bekleyişin ardından Şampiyonlar Ligi'nde başarı arzusuyla yanıp tutuşan Galatasaray, ligdeki şampiyonlukla gelen moralle yeni sezonu karşılıyor. Takım, Devler Ligi'ne katılma hedefiyle 3 ayrı eleme turunu geçmeyi başardı. Şampiyonlar Ligi grupları için ilk maçında Litvanya ekibi Zalgiris Vilnius’a konuk oldu. LFF Stadionas’da oynan ilk maçın sonunda Zalgiris, Mathias Oyewusi’nin 47. dakikadaki gölü ile 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda 75 ve 78. dakikalarda gelen Abdülkerim Bardakçı ve Halil Dervişoğlu’nun golleri ile 2-1 öne geçse de Donatas Kazlauskas 90+1’de attığı golle maçın sonucunu belirledi. Kazlauskas gol sevincinde formasını çıkardığı için ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. İkinci maçta ise Rams Park’a konuk olan Zalgiris’i 31. dakikadaki Dries Mertens’in golü bir üst tura adını yazdırdı.

Galatasaray Olimpija Ljubljana

Galatasaray’ın 3. eleme turu rakibi olan Sloven temsilcisi NK Olimpija Ljubljana’nın Stožice Stadyumu’na konuk oldu. Slovenya’daki ilk maçında 9. dakikadaki Kerem Aktürkoğlu’nun golü ile harika bir başlangıç yaptık. Ardından gelen 48. dakikadaki Dries Mertens ve 90+1. dakikadaki Halil Dervişoğlu’nun golleri ile İstanbul’a 3-0 önde döndük. Rams Park’taki rövanş maçında ise 24. dakika Mauro İcardi’nin golü ile nihai sonucu belirledik fakat 64. dakikada kırmızı kart gören Lucas Torreira, play-off turundaki ilk maçında oynayamadı.

Galatasaray Molde

Şampiyonlar ligi gruplarına katılım için son tur olan Molde maçları kalmıştı. İlk maçını Molde’nin Aker Stadyumu’nda oynayan temsilcimiz zorlu deplasmanda henüz 8. dakikada Martin Ellingsen’in golü ile geri düştü. İlk yarı bitmeden 25. dakikada Sergio Oliveira ve 29. dakikadaki Mauro İcardi’nin golleri ile ilk yarıyı önde kapattı. Kristoffer Haugen, 56. dakikada skoru eşitlese de Fredrik Midtsjö’nün golü ile maçı İstanbul’a avantajlı döndü. İkinci maçta Rams Park’ta henüz 7 dakikada Mauro İcardi’nin penaltı golü ile farkı açtık. Eirik Hestad, 66. dakikada farkı yine bire indirse de 90+3’de gelen Angelino’nun golü ile 5-3 kazanarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandık.

Şampiyonlar Liginde Yer Alacak Takımlar

Birinci Torba

Manchester City - Sevilla - Barcelona - Napoli - Bayern München - PSG - Benfica – Feyenord

İkinci Torba

Real Madrid - Manchester United - İnter - Borussia Dortmund - Atletico Madrid - RB Leipzig - Porto – Arsenal

Üçüncü Torba

Shakhtar Donetsk - Red Bull Salzburg - PSV - Milan - Lazio - Braga - Crvena Zvezda (Kızılyıldız) – Kobenhavn

Dördüncü Torba

Galatasaray - Real Sociedad - Celtic - Newcastle United - 1. FC Union Berlin - RC Lens - BSC Young Boys - Royal Antwerp

Yüklü Para Alacaklar

Şampiyonlar Ligi’ne katılan Galatasaray, UEFA’dan 14.8 milyon Euro katılım ücreti, 1.520 milyon Euro market pool ücreti, 9.096 milyon Euro katsayı payı olmak üzere toplamda 25.416.000 milyon Euro kazanacak.

Maçlar Ne Zaman Oynanacak?

1. Maç Günü: 19-20 Eylül

2. Maç Günü: 3-4 Ekim

3. Maç Günü: 24-25 Ekim

4. Maç Günü: 7-8 Kasım

5. Maç Günü: 28-29 Kasım

6. Maç Günü: 12-13 Aralık

Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi

Şampiyonlar Ligi’ne gruplarındaki rakiplerimizi bu akşam 19.00’da Monaco’da çekilecek. TV8,5’da şifresiz olarak yayınlanacak olan kura çekiminde Galatasaray’ın rakiplerini öğreneceğiz.

17. Kez Grup Aşamalarına Kalma Başarısı

Öte yandan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamalarına kalma başarısı gösterdi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 16 kez grup aşamasında mücadele eden Sarı-Kırmızılı ekip, toplamda 9 kez elemeleri geçerken, 7 kez de direkt olarak gruplara kaldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasının ardından bir ilki de gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı ekibin bu başarısıyla 14 yıl aradan sonra bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off turunu geçerek gruplara kaldı. En son Fenerbahçe 2008-2009 sezonunda MTK Bupadeşte ve Partizan'ı eleyerek gruplara kalmıştı.

Ülke Puanı

Henüz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor maçlarını oynamamış olmamasına rağmen Galatasaray’ın gruplara kalması ile 1.250 puan katkı ile 30.850’den 32.100 puana yükseldik. Bu şekilde 31.650 puandaki İskoçay’yı geçerek 9. sıraya yükseldik.

Editör: Mert Toruk