Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ekranla değil akranları büyüsün çocuklar” kampanyasının bilinirliğini arttırmak amacıyla, elektrik trafosu üzerine, “Ekranla değil akranla büyüsün çocuklar” yazılı resim yapılacak.

Bilgi ve teknolojinin yaygınlaşmasının çocuklar için fırsatlar kadar tehditleri de beraberinde getiriyor. Çocukların dijital ortamlarda kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması, alternatif fiziksel, sosyal, kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması, ruhsal, sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla "Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar" kampanyasının başlatılmıştı.

Çocukların teknolojinin olumsuzluklarından korunabilmesi ve eski sokak oyunlarının yeniden canlanması adına başlatılan Kampanya kapsamında Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü’nce çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Geleceğimiz olan çocuklarımızı ekrandan uzak tutabilmek, daha çok sosyal, ruhsal ortamlara dahil edebilmek amacıyla çocuklarımıza yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında Zonguldak’ta bir elektrik trafosu üzerine "Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar" yazılacak.

Bu kampanya Zonguldak kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi