Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı Yeni Adım’ın sorularını yanıtladı

“ Milli Görüş’ün tek temsilcisiyiz”

Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı Yeni Adım’ın sorularını yanıtladı.

Milli Görüş’ün tek temsilcisi olduklarını vurgulayan Necdet Sarı, merhum Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş’ü kendilerine miras bıraktığını söyleyerek, partisinin 76 ilde ve 500 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi’nin gazetemize verdiği röportajı aynen yayınlıyoruz.

Soru 1) Yeniden Refah Partisi ne zaman kuruldu? Kuruluş gerekçesi nedir? Saadet Partisi içerisindeki anlaşmazlıklar Yeniden Refah Partisi’nin kuruluşunda etkili oldu mu?

Cevap: Yeniden Refah Partisi 23 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da yapılan büyük bir törenle kurucular kurulu listemizi vererek kuruluşumuz resmi bir boyut kazandı. 23 Kasım 2018’de Hacı Bayram Veli hazretlerinin türbesinde yapmış olduğumuz ilk programla başlayan süreç 24 Kasım 2018’de İstanbul’da Eyüp Sultan hazretleri huzurunda bir miting ve dua ile taçlandırılıp Abdülhamid Han hazretleri kabiri şerifi ziyaret edilerek dualar yapıldı. Son olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kabrinde dualar yapılarak kuruluş sürecimiz tamamlanmış oldu.

Yeniden Refah Partimizin kuruluşunda elbette ki Saadet partisindeki olumsuzluklar ve yanlışlıklar etkili olmuştur. Hepsinden önemlisi Milli Görüş’ten uzaklaşılması en büyük etkendir. Yapılan yanlış işler ve istikametin sapması dolayısıyla Milli Görüş’ten uzaklaşılmaya başlanmış olup bu durumu parti içerisinde düzeltemeyeceğimizi anlayınca Yeniden Refah Partimizi kurmak zorunda kaldık.

Soru 2) Yeniden Refah Partisi hangi görüşü temsil ediyor? Merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan’ın Türk siyaset literatürüne kazandırdığı Milli Görüş çizgisi dışında yeni bir yol mu izliyor?

Cevap: Yeniden Refah Partisi rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türk siyasetine kazandırdığı Milli Görüş çizgisinin tek temsilcisidir. Yeniden Refah Partimizi kurmamızdaki en büyük ana sebep Milli Görüş’ten uzaklaşılması ve Erbakan hocamızın yolundan sapılmasıdır. Erbakan hocamız bizlere milli görüşü miras bıraktı. Bizler o mirası bir adım daha ileri götürmek için elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız. Bu zamana kadar Milli Görüş’ten kopmalar olmuştur. Bu ayrılmalar Milli Görüş’ten ayrılma idi. Milli Görüş gömleğini çıkardık diyenler, Erbakan hocayla bu işler olmaz diyenler idiler. Oysaki Yeniden Refah Partililer olarak bizler milli görüşü gerçek anlamıyla hocamızdan aldığımız şekliyle vatandaşlarımıza ulaştırmak için partimizi kurduk. Eğilmeden, bükülmeden, sapmadan Milli Görüşçüler olmak en büyük gayemizden. Bizler Yeniden Refah Partililer olarak her türlü zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmayı iyinin, güzelin, faydalının, adil adaletin, doğrunun hakim olması temin edici faaliyetlerde bulunmayı, milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve faziletli bir toplum inşa etmeyi, bireylerin her alanda temel hak ve hukuklarının korumasını siyasi anlayış olarak temel almaktayız. Tüm insanlığa adalet, refah, huzur ve barış, insan hakları, izzet ve onur sağlamak için çalışacağız. Millet iradesinin üzerinde hiçbir beşeri güç yoktur ilkesiyle hareket edecektir Yeniden Refah Partisi.

Soru 3) Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan nasıl bir lider? Parti teşkilatlarından ve toplumdan nasıl karşılık görüyor?

Cevap: Genel başkanımız, liderimiz Dr. Fatih Erbakan Bey tam manasıyla bir beyefendi kişiliğe sahiptir. Her şeyden önce merhum babası Erbakan hocamıza çok benziyor. Onun karakterini tamamıyla almış, Erbakan hocamız gibi çok naziktir. Bir lidere yakışacak her şey genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey’de vardır. Genel başkanımızın huyu babasına benzediği gibi ilmi, feraseti, meselelere bakış açısı, çözüm önerileri de tıpkı babası gibi isabetli ve yerindedir. Bunları söylerken şunları ilave etmek isterim; genel başkanımız Erbakan hocamız tarafından yetiştirilmiş, gelecekte milli görüşün ve Türkiye’nin başına geçecek şekilde donatılmış ve Türkiye siyasetine damga vuracak bir lider olarak milli görüşün tek liderliğini yürütecek sorumluluk içerisindedir. Elbette ki teşkilatlar olarak liderimiz Fatih Erbakan Bey’i çok seviyoruz. Yaptığımız olağan kongrede de bunu tüm Dünya’ya haykırdık.

Soru 4) Ülke genelinde ve Zonguldak’ta teşkilatlanma çalışmalarınız ne durumda? Yeniden Refah Partisi toplumda nasıl bir karşılık buluyor?

Cevap: Öncelikle bu sorunuza çok teşekkür ediyorum. Yeniden Refah Partisi olarak 23 Kasım 2018 tarihinden sonra hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarına başladık. Kısa zamanda teşkilatlarımız kuruldu ve kongrelerimizi yapar hale geldik. Zonguldak’ta da görevi aldığımız günden itibaren titiz bir çalışma sonucunda ilçe teşkilatlarımızı kurmaya başladık. Bu çalışmaları yaparken en çok dikkat ettiğimiz husus siyaset yapmamış dürüst, ahlaklı, vatanını ve milliyetini seven, şehrini seven, Milli Görüş’ü benimseyen arkadaşları seçmeye gayret ettik. Elbette ki teşkilatlarımızı çoğunluğunu genç arkadaşlardan oluşturmaya çalıştık. Bunu yaparken liderimiz Fatih Bey’in genç olması ve ülkemiz ve şehrimizin siyaset yapısına yeni bir jenerasyon katmaya çalıştık ve bunu da başardık. Şu an itibariyle Yeniden Refah Partisi ülke genelinde 76 ilde ve 500 ilçede teşkilatını kurmuş ve 60 ilimizde kongrelerini yapmış durumundadır. 

Soru 5) Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirildi. Zonguldak delegasyonunun tam kadro katıldığı büyük kongrenin bir değerlendirmesini yapar mısınız?

Cevap: 17 Kasım 2019 tarihinde Ankara’nın en büyük salonunda 1. Olağan Kongremizi gerçekleştirdik. Bizler yıllarca Milli Görüş saflarında çok kongreler yaşadık. Yeniden Refah Partisi’nin 17 Kasım 2019’da yapmış olduğu kongre gerçekten her şeyiyle muhteşem oldu. Katılımcı olarak bu zamana kadar görülmemiş sayı ile polis kayıtlarına göre 44756 kişi ile gerçekleştirilen bir kongre oldu. Heyecan, hüzün, coşku, sevgi, birlik, beraberliğin zirve yaptığı bir kongre yaşadık. Orda ki sevgiyi ve aşkı anlatabilmek çok zor. Bizleri, Yeniden Refah Partisi’ni bültenlerine almayan yokmuş gibi davranan ulusal basına ders verircesine bir kongre gerçekleştirildi. Bizler de Zonguldak olarak üzerimize düşen vazifemizi yerine getirerek güzel bir katılımla kongremizde yerimizi aldık. Bu kongremizden sonra Türkiye artık Yeniden Refah varlığını hissetmiş oldu. 

Soru 6) Yeniden Refah Partisi’nin yapılacak ilk seçimdeki hedefi oransal olarak nedir? Bu konuda bir tahminde bulunabilir misiniz?

Cevap: Yeniden Refah Partisi kurulduğu günden bu yana iktidara talip bir siyasi partidir. Zaten Milli Görüş her zaman için iktidara talip olmuştur ve dönem dönem Milli Görüş Erbakan hocamızla iktidarda olmuştur. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak elbette ki yeni kurulmuş olmakla birlikte kökleri mazide olan bir partiyiz. Rahmetli Erbakan hocamızın 1969’da başlatmış olduğu Milli Görüşün tek temsilcisi olarak milletimiz bizi çok iyi tanıyor. Bizler de buna güveniyoruz. Yapılacak ilk seçimlere kadar 2023 yılında normal şartlarda olacak olursa şimdiden rakamsal tahminde bulunmak erken olur. Siyasi hayatımızda önümüzdeki yıllarda çok farklı durumlar olabilir. Siyasi yelpaze biraz daha genişleyebilir. Şunu şimdiden çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Birincisi seçimler ne zaman yapılırsa yapılsın biz bugünden seçime hazırız. İkincisi ilk seçimden iktidara talibiz.

RÖPORTAJ .. GÖKSEL ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi