Hakkı Güney adaylık açıklamasında vatandaşların "iç savaş çıkacak" korkusunu dile getirerek CHP’ye büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.
Zonguldak’ın İstanbul ve Ankara girişlerini CHP’ye kazandırdıklarını ifade eden Hakkı Güney “yeni seçimde ilk hedefimiz Zonguldak Belediyesi” dedi.
Güney’e Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu destek verdi.

Hakkı Güney yaptığı açıklamada şunları söyledi delegelere şu şekilde seslendi:

"Gençlik kollarından başlayarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasetimize devam ettik. Cumhuriyet Halk Partisi'nde hangi görev bana verilirse o göreve seve seve yanında oldum. Çünkü örgüt terbiyesini değerli büyüklerimden öğrendim.
Görevler geldiği zaman görevimi en layıkıyla yapmaya çalıştım ve bunu da yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi'nde namuslu ve şerefli vaziyette Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde görev yaptım.
12 kişilik bir ekip kurduk bu 12 kişilik grubun içerisinde Ahmet başkanım büyüklerim hepsi 1.5 ay çalıştılar. Ben şunu söyledim. Eğer ben bile hata yapıyorsam bu rapora beni de yazın.
İyi bir ekip çalışması vardı bizim tecrübelerimiz buradan gelir ve Bakacakkadı’da seçimi aldık, onun yanında Saltukova da aynı vaziyette.

Siz değerli Cumhuriyet Halk Partililer, abilerimiz ablalarımız var yaşıtlarım var çocuklarınızdan her gün sitem yiyorsunuz. İşte ben onun için buradayım. çocuklar iş bulamıyor, aş bulamıyor olduğu için buradan çıkış noktası bulamayan tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelip o sevdanın altında buluşmasına şahit oldum. Bu insanların bu özverisi bu çalışması Cumhuriyet Halk Partisi'ni ayakta tutuyor, onun için size minnettarım sizlere teşekkür ediyorum yani her insan bu taşın altına elini koyamaz ama siz burada büyük özveri gösteriyorsunuz. Onun için de bizim bu görevi en layıkıyla yapmamız lazım.
İKİ GENÇ VEKİLE TECRÜBELİ BAŞKAN LAZIM!
İki tane genç milletvekilimiz var o zaman arkasında da tecrübe olacak. Tecrübeyle beraber getireceğiz aday olanlara başarılar diliyorum. Onların da Cumhuriyet Halk Partisi’nde en doğal haklarıdır .
Değerli bayanlar sizlerin hakkınız ödenmez çıkış noktamız Cumhuriyet Halk Partisi de sizlerle olacak. Biz her zaman şunu söyledik "kapıya gittiğimiz zaman en iyi bayanlarla bu kapıyı açmayı sağlarız" diye ama ben ilk kongremde de şunu söylemiştim; arkadaşlar dün gibi hatırlıyorum köy ve beldelerden geleceğiz çalışmalarımızı oradan yapıp da geleceğiz. 
 

Kaynak: Ercan Demir