CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hafta sonunda Zonguldak'ta aday adayları ve eski il başkanları ile bir araya gelerek aday yoklaması gerçekleştirmişti.
Güney, milletvekillerinin kendisine  sordukları tüm sorulara içtelikle cevap verdiğini ve tüm bildiklerini anlattığını ifade etti.

Hakkı Güney Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak'ta bu saatten sonra seçim kaybetme lüksüne sahip olmadığını belirterek şunları ifade etti:

"Şimdi değerli iki tane milletvekilimiz Zonguldak'ta eski il başkanlarıyla bir görüşme istemiş. il başkanımız da  Zonguldak'taki bütün eski il başkanlarını davet etti. Bizler de gittik. Bizler de toplantıda ayrı ayrı içeri girdik ve Zonguldak kampında bütün bildiklerimizi  iki tane milletvekilimize aktardık. Onlar da raporlarını  tuttular ve ona göre de genel merkeze bildirmişler. Onlara da tekrar Zonguldak'taki ilçelerdeki, beldelerdeki arkadaşlarımla isimlerini söyledik.  Bizden Zonguldak'ta ki adayların ve  ilçelerdeki adayların  isimleri hakkında bilgi istediler. Yani kendileri de sordular. İsimleri, ne diyorsunuz diye. Biz de ona göre anlattık. Yani bana sorulan soru da ona göre anlatım.   
Zonguldak'ta  belediye başkanlığının  kaybetme lüksümüz yok. Burada herkes  bildiğini bu iki tane milletvekili arkadaşımıza da anlattı."
 

Kaynak: Ercan Demir