Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanı Halil Furat 1 Ekim'de yapılacak olan kongrede il başkanlığına aday olduğunu belirterek delegelerden destek istedi.

Bilgi donanım ve tecrübe olarak göreve hazır olduğunu ifade eden Halil Furat çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM..
Halil Furat, "1 Ekim'de yapılacak kongrede gerek arkadaşlarımızın  teveccühüyle  Cumhuriyet Halk Partili  üye kardeşlerimin  istek ve talepleriyle aday olmayı düşünüyorum. Böyle diğer ilçelerden de bu tür talepler geldi aday olmamla ilgili. Onun için ben de aday olacağımı ilan ediyorum.
 Bu vesileyle de  bütün Zonguldak halkına teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum" dedi.

3.YIL 8 AYLIK DURAĞAN BİR SÜREÇ OLDU

3 yıl 8 ay devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat dönemini değerlendiren Halil Furat, durağan bir süreç olduğunu belirterek şunları kaydetti;

"Durağan bir süreçti. Arkadaşlarımız elinden gelen Yaptılar. Ama  tabii pandemi süreci olması, işte seçimlerin akabinde seçimlerin yapılması  bu süreçte arkadaşlarım tabii çalışmalarını ortaya koyabildikleri bir süreç olmadı. Birazcık durağan bir süreç oldu. Dolayısıyla e tabii bu süreci değerlendirirken  dört dörtlük bir çalışma yapılmıştır diyemem. Ama arkadaşların elinden geleni yaptıklarını, partiye her türlü katkıyı vermeye çalıştıklarını  bütün arkadaşlar. Tabii bir Murat Pulat derken yani yalnız bir ilçe başkanı, ilçe başkanı değil. Bütün bu parti topyekun çalışması lazım. Parti bir büyük bir örgüt, büyük bir aile. İl genel mevclis üyeleri var, belediye meclis üyeleri var, ilçe yöneticileri var, il yöneticileri var, belde yöneticileri var. Büyük bir örgüt, Büyük bir aile. Hepsinin çalışması lazım. Bir tek il başkanının çalışmasıyla bu işler olmuyor. Dolayısıyla bu pandemi sürecinin çalışmalara çok sekte verdi. Dolayısıyla süreci şöyle veya böyle değerlendirmek mümkün olmayacak geldi. Dolayısıyla  arkadaşlara bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra gelen ilçe yöneticileri, bütün ilçeler ilçe seçimleri. Seçilecek il yönetimiyle, güzel hizmetler vererek partiyi daha iyi yerlere taşıyabilirler önce yerleştirmek yani geleceğe ışık tutmuyor. Dolayısıyla tabii ki hesabımızı yapacağız. Eleştirilerimizi yapacağız ama birbirimizi kırmadan birbirimizi dökmeden yapacağız. Dolayısıyla bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum."

OSMAN ZAİMOĞLU İNŞALLAH CUMHURİYET HALK PARTİSİNE UYUM SAĞLAR..

CHP merkez ilçe başkanlığını kazanan Osman Zaimoğlu için inşallah partiye uyum sağlar ve  kendisinden başarı bekliyoruz" ifadesini kullanan Halil Furat şöyle devam etti:

 "Vallahi heyecanlı bir arkadaş. İnşallah başarılı olur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bir deneyimi yok ama  tabii siyasetin içerisinde olmuş daha önceki dönemlerde de  inşallah Cumhuriyet Halk Partisi'ne uyum sağlar. Cumhuriyet Halk Partisi bir şeyler verebilir. Heyecanlı, efendim her türlü maddi imkanı, partinin hizmetine sunabilen bir arkadaş. Başarılar bekliyorum ondan. Yani  faydalı eğer  ben aday olacağım büyük ihtimalle. Seçilirsem de  yani iyi bir çalışma yapabileceğimize inanıyorum. Dolayısıyla arkadaşımıza, bütün ilçe yönetimine başarılar diliyorum şimdiden. Bütün ilçe resimlerine başarılar diliyorum. Yeni arkadaşlar hepsi bütün örgütler yenilendi. Dört beş yerde yeni ilçe başkanları Görevi devraldı. Onlardan heyecanlı başarılı bir dönem bekliyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere birlik, beraberlik içerisinde eee hep beraber çalışarak eee daha çok azimle, hırsla çalışarak gitmek istiyoruz. İnşallah bütün örgütler  başarılı olurlar bütün belde ve ilçelerde seçimler alarak Zonguldak'ta sosyal demokrat yapıya sahip Zonguldak'ta  yeniden ıeski başarılı günlere döneriz inşallah."

CHP İL DELEGELERİNE SESLENEN HALİL FURAT, "BİZE İNANSINLAR VE GÜVENSİNLER" DEDİ
 

1 Ekim'de yapılacak olan ilk kongresinde oy kullanılacak olan delegeleri seslenen Halil Furat

Önümüzde bir yerel seçim var. Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli Biz  geçmişe dayalı bilgi birikimimiz ve tecrübelerimizi kullanarak il başkanlığında başarılı olmak istiyoruz. Başarılı olacağıma da inanıyorum ben. Çünkü bütün bu süreçleri yaşadım. 45-50 yıllık bir siyasi yaşantımız var. Bu yaşantımız içerisinde siyasetin her türlü  atraksiyonunu, her türlü eylemini ve hareketini gördük. Dolayısıyla iyi bir  tecrübeli bir il yönetimi efendim il ilçe yönetimleri her her biri kendi beldesinde başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. Onun için delege arkadaşlara bize güvenmelerini, bize inanmalarını  bize sahip çıkmalarını istiyorum. Hepsine şimdiden teşekkür ediyorum. Destekleyenlere de desteklemeyenlere de. Teşekkür ediyorum.  partimize önümüzde il başkanlığı seçimlerine hayır getirmesini diliyorum. Herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür" dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Metin Özden