Türk halkının iki "vazgeçilmezi" vardır… 

Dünyada mekan… 

Ahrette iman… 

İmanımız var Elhamdülillah… 

Ancak herkesin "mekanı" yani "konutu" yok… 

Özellikle çok zor koşullarda kamu görevi sürdüren yerel basın mensuplarının konut sahibi olabilmeleri deveye hendek atlatmaktan daha zor… 

Zonguldaklı gazetecilerin pek çoğu kendi zor koşulları içinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin öncülük ettiği Birinci Etap Basın Sitesi sayesinde çok uygun koşullarda konut sahibi oldu. 

Eğer ZGC Başkanı Derya Akbıyık bu konuyu gündeme getirip, ısrarla takipçisi olmasaydı, yerel gazeteci arkadaşlarımız 100 sene çalışsa konut sahibi olamazdı. 

Çoktandır "ikinci etap basın sitesi" gündemde yer alıyordu…

Bu kez yine ZGC Başkanı Derya Akbıyık, EGD Başkanı Şafak Erel, AGD Başkanı Doğan Bostancı öncülüğünde geliştirilen İkinci Etap Basın Sitesi'ne ilişkin proje, ne oldu, nasıl olduysa akamete uğradı.

Önce Gülüç'de inşa edilmesi öngörülen ikinci etap basın sitesi, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın yorgunu yokuşa sürmesi nedeniyle gerçekleşmedi.

Bunun üzerine, sözkonusu meslek kuruluşlarının başkanları Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüştü.

Sayın Posbıyık'ın projeye çok olumlu baktığı, yer tahsisi, imar durumu ve benzeri konularda yardımcı olacağını söylediği duyuruldu.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, imar durumu, arsa tapusu ve benzeri teknik döküman ve çalışmaların dosya halinde Ankara'da TOKİ Başkanlığına sunulduğunu, başvuru dilekçesinin verildiğini ifade etti.

Ancak, yine ne oldu, nasıl olduysa Zonguldak, Ereğli ve Alaplılı meslektaşlarımızın dört gözle beklediği ikinci etap basın sitesi yine akamete uğradı.

Çoktandır ses-seda yok…

Telaffuz bile edilmiyor.

Acaba, Zonguldaklı gazetecilerin bu konuda kendisine çok güvendiği Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da mı ipe un serdi ?..

Bu konuda rivayet muhtelif olmakla birlikte, Sayın Posbıyık " sözünün eri " olmakla tanınan bir belediye başkanıdır, dolayısı ile bu "uzatmaların" başka bir nedeni olmalı…

***

Zonguldak Merkez'de inşa edilen birinci etap basın sitesinden faydalanamayan meslektaşlarımızın büyük bir umutla beklediği ikinci etap basın sitesinin Ereğli'de inşa edilmesi öngörülüyor.

Bildiğimiz kadarı ile 110 konuttan oluşuyor, özetle 110 yerel gazeteci daha uygun koşullarda konut sahibi olmuş olacak.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, EGD Başkanı Şafak Erel ve AGD Başkanı Doğan Bostancı'nın konuyu tekrar gündeme getirip, "fikri takip" yapmalarında fayda var.

Onların da bu sitenin bir an önce inşa edilip, tamamlanmasını istedikleri aşikar…

Ancak, sorun nerden kaynaklanıyor, çözümü için ne gerekiyor, baştan sona dikkatli ve ısrarlı takibi gerekiyor.

***

ZGC Başkanı Derya Akbıyık bu sürecin hızlandırlması icin ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Özetle, İkinci Etap Basın Sitesi'nin yarı yolda kalmaması için bugünden tezi yok başta Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık olmak üzere tüm ilgili ve yetkililerle görüşülüp sürecin hızlandırılmasında fayda var…

Umarız, Zonguldak İl Merkezi'nde olduğu gibi Ereğli'de inşa edilecek İkinci Etap Basın Sitesi de kısa sürede gerçekleşir, 110 meslektaşımız daha uygun koşullarda konut sahibi olur. 

Böylece, Türkiye genelinde örnek olacak ikinci bir çalışmaya daha imza atılmış olur. 

ZGC Başkanı Derya Akbıyık ülke genelinde örnek olacak bir çalışma başlattı, başarı sağladı, Zonguldaklı gazeteciler konut sahibi oldu.

Darısı, tüm meslektaşlarımızın başına !..

Erhan ÇAKMAK 

Editör: Haber Merkezi