Şehitlerimize rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Halim Taşdelen terör saldırısına sert tepki gösterdi.

Yaşanan bu saldırının asıl sorumlusunun ABD olduğunu ve  PKK terör örgütünün ABD'nin bir taşeronu olduğuna dikkat çeken Eğitim Mil Sen İl Temsilcisi Halim Taşdelen şunları söyledi:

''SESSİZ KALAMAYIZ''

"Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, değerli halkımıza başsağlığı diliyoruz.
Pençe-Kilit dahil olmak üzere bölgemizdeki tüm bu hareketlerin ABD'nin güvenlikçi politikaları sonucunda oynanan bir oyun olduğunu ve bunun sonucunda da sadece Filistin değil, Suriye değil, Gazze'de değil ve aynı zamanda Türkiye'nin sınır dışı ve sınır içinde de hareketlenmelerin başladığına şahit oluyoruz. 

Bu konularda Halkımızın daha duyarlı ve uyanık olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu duyarlılık adına da bizler de bugün düzenlenen şehitlere rahmet, Filistin'e destek, yürüyüşüne katıldık. Halkımızı terör devleti ABD'nin bölgemizde işbirlikçisi ve hamiliğini yaptığını siyonist İsrail'in güvenliğine yönelik uyguladığı  politikalarda, daha dikkatli ve uyanık olmaya çağırıyoruz. PKK terör örgütü de bu politikalar doğrultusunda taşeron bir örgüttür. Halkımızın duyarlılığı bundan sonra daha da artarak devam etmesi gerekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi,  devletler nazarında olmasa da halklar nazarında büyük bir tepki var. Ve bu konularda bizim halkımızın da duyarsız kalmaması gerektiğinin farkındayız ve bunu da insanlarımıza dile getiriyoruz. Çünkü şunun farkındayız ki biz bugün sessiz kalırsak yarın aynı Gazze'ye uygulanan şiddet, zulüm ve baskılar bir gün eninde sonunda bizi de bulacaktır.

Rahmetli Cemil Meriç'in de dediği gibi zulmün olduğu yerde tarafsız kalmak namussuzluktur ve biz tarafsız kalmayarak inançlı ve namuslu olduğumuzu dile getiriyoruz. Ve bu anlamda ABD ve onun işbirlikçisi İsrail'i ve taşeronu PKK'yı lanetliyor, halkımıza başsağlığı ve  şehitlerimize de rahmet diliyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir