Zonguldak’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürde bir skandal daha yaşandı.
Vakfa gelen kömürlerin “Türkiye Kömür İşletmeleri” tarafından verildiği, dağıtımının SYDV tarafından yapıldığı kömürleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıran görevliler, sert tavırlarıyla vatandaşları mağdur bırakmaya devam ediyor. 
KÖMÜRÜ DÖKEN ŞAHIS SYDV GÖREVLİSİNİ BİLE DİNLEMEDİ
20 Ocak Cumartesi günü öğle saatlerinde SYDV yetkilileriyle birlikte Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak’ta bir haneye yardım kömürü dökmek üzere giden kamyon şoförü, ihtiyaç sahibi Yaşariye Şahin’e demediğini bırakmadı. Şahin, isminin U.A. olduğu öğrenilen araç şoförüne evinin önüne geldiği esnada “Kömürü buraya dökebilir misiniz, oradan taşıyamıyoruz. Ben engelliyim, bu konuda yardımcı olur musunuz” dedi.  SYDV görevlisi Yaşariye Şahin’in talebini onayladı. Ancak agresif tavırlara bürünen ve birçok kişinin şikayetçi olduğu U.A., sert tepkiler gösterek “Öyle bir şey yok, ben istediğim yere dökerim” dedi. Kamyon şoförü U.A. ile Yaşariye Şahin arasında tartışma çıkınca durum polis ekiplerine bildirildi. 
Kamyon şoförü U.A. tarafından mağdur bırakılan engelli vatandaş Yaşariye Şahin, “İstediklerinin evinin önüne istediği şekilde döküyor. Burada bize ahkam kesiyor. Konuyu en üst makamlara taşıyacağım.” diyerek yetkililerden yaşadığı mağduriyet konusunda yardım istedi.

Kaynak: Haber Merkezi