İl hudutları içerisinde 170 bin emekli var. Türkiye'de 16 milyon emekli var. Aile bireylerimizle beraber biz 35 milyon insanız. Yani seçimin kaderiyle oynayabilecek kapasitede gücümüz var. " dedi.

Açlık sınırında maaş alan emeklilerin taban asgari ücret üzerine olmak kaydıyla intibak yasasının çıkmasını istediklerini belirten Mustafa Sarıoğlu, şunları söyledi;

"BİZ EMEKLİLER MEMLEKETİMİZİ, MİLLETİMİZİ, DEVLETİMİZİ BAYRAĞIMIZI ÇOK SEVİYORUZ"

"Önümüzde bir seçim var. Sağ olsun bizi ziyaret ediyorlar. Biz de taleplerimizi kendilerine iletiyoruz. Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan Belediye eski belediye binasında emeklilerle ilgili bir yer yaptı. Lavuar alannımda emekli ağabeyleriyle bir yer yapacağını emekçilerin oturabileceğini masa, sandalyeye koyup açık havada çay içebilecekleri yer yapacağına söz verdi. Kendisine teşekkür ettim. Ayrıca kendisinden talebimiz oldu. Sayın başkanım dedim. Sizler zatı aliniz Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloglarınız iyi. Biz emeklilerin hak ve menfaatleriyle ilgili dosyayı birkaç saygı ilave yaparak takdim edelim. Siz de Sayın Cumhurbaşkanımıza iletirseniz iyi olur dedim. O konuda da söz verdim.  Zonguldak'ta merkezde 44 bin emekli yaşıyoruz. İl hudutları içerisinde 170 bin emekli var. Türkiye'de 16 milyon emekli var. Aile bireylerimizle beraber biz 35 milyon insanız. Yani seçimin kaderiyle oynayabilecek kapasitede gücümüz var. Ama bizler emekli olarak memleketimizi, milletimizi, devletimizi, bayrağımızı seviyoruz. Dünyayı ve Türkiye'yi iyi takip ediyoruz. Biz memleketimizin aleyhine olacak hiçbir karara onay vermeyiz. Biz Bağırmyız, çığırmayız, kırmayız, dökmeyiz. Memleketimizde zaten dış güçler uğraşıyor. Bir de biz uğraşacak halimiz yok. Ülkemizi idare edenler, bizimle ilgili illaki lehinize bir karar alacaklardır.   Bayrağını, devletine, milletine saygı duymayan hiç kimseye bizden oy yok. Vermeyiz, vermeyeceğiz.

"BİZ EMEKLİLER YİNE DE UMUTLUYUZ"

 Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan bize söz verdi diyor. Hazırlayacağınız Sayın Cumhurbaşkanı bizzat takdim edeceğim dedi. Emekliler bizim amcamız, büyüğümüz, anamız, babamız dedi. Lavuar alanında biz emekliler için ikinci bir konak  yapacağını söyledi. Kendisine teşekkür ettik.

Biz emekli olarak ülkemizde siyaset edenlerin siyaset yapmak isteyenlerin iyi takip ediyoruz. Biz Yiğit'in hakkını yiğide veririz. Yeter ki ülkemizi idare edenler, idare etmek isteyenler bilsinler ki abileri bu memleketin kurtulması için yıllarca mücadele vermiş, emek sarf etmiş, ömrünü, hayatına harca insanlar için herkes bir şeyler yapması lazım. Biz açlık sınırında maaş alıyoruz. Taban asgari ücret olsun. Onun üzerine herkes öyle bir sayısına göre intibak yasamız çıksın istiyoruz. Her dini bayramda ikramiyeleri yetersiz biliyoruz Sayın Belediye Başkanımız Ömer Selim Alann olarak ve milletvekilimiz başta Muhammer Avcı'ya vereceğiz. Cumhurbaşkanına bizzat getirecekler. İnanıyorum ki haraket Zonguldak'ta başlar. Türkiye'de devam eder. Ben Zonguldak belediye başkanlarıma, Milletvekillerime inanıyorum ve güveniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza taleplerimizi ileteceklerdir diyorum. En kısa zamanda da yine bir karar alınacağına inanıyorum. 

Muhabir: Ercan Demir