Başvuruların ALO 170 ve E-Şube üzerinden yapılması sebebiyle İŞKUR İl Müdürlüğü önü oldukça sakindi.

13 Ekim'de Enerji Bakanının kur'aya bizzat katılacağı kurayı başlatacağını  ifade eden İşkur İl Müdürü Okan Şentürk şunları söyledi:

"Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü'ne işçi alımıyla ilgili başvuru süreçleri dün gece itibariyle sistemsel olarak ilanımız açıldı. Karabük- Yenice ilçesinde 100 kişi, Bartın ili içerisinde 400 kişi ve Zonguldak ilimizde de 1500 kişi olmak üzere toplam 2000 kişilik ilanlarımız şu anda  başladı. İIlanlarla beraber ALO 170 sistem üzerinden ve E-Şube üzerinden vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda üzerinden yürüyor. 

Şu anda yapmış olduğumuz AL0 170 Bölge Koordinatörüyle görüşmelerimizde hiç bir sıkıntının olmadığını, işlemlerin yürüdüğünü ve buna göre de vatandaşımızın mağdur olmadan işlemlerini yürüttüğü gözlemleniyor. Biz de bunları hafta içerisinde takip edeceğiz. 

Başvurular 29 Eylül Cuma günü sona erecek olup 5 gün olup, 29 Eylül 23.59'a kadar başvurular devam edecek.

Yaş tarihiyle aralığıyla da bilgi aktarmak gerekirse de 25 Eylül 1992 iki ile 29 Eylül 2005 tarihi arasında doğanlar bu  madencilik başvurusunu yapabileceklerdir. 

Şu anda herhangi bir sistemsel sıkıntı bize herhangi bir konu yok. Vatandaşlarımız adına hassasiyetine ve  aktardığımız bilgilere de takip ettikleri ve dikkat ettikleri için de özellikle Zonguldak halkına da teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. Şu anda hiçbir sızı yok zaten. Vatandaş da bunun farkında. 

İşkur'a başvuru için şu anda bize hiçbir şekilde gelen, intikal eden müdürlüğümüze ulaşan hiçbir nokta olmadı. Sistemsel sorunun da  koordinatörle yapmış olduğumuz görüşmede  herhangi bir sorun gözükmemektedir. Başvuru sürecinde hiçbir sıkıntı çıkmayacak inşallah çıkmayacak ve sorun olmayacak. 

Kur'alar 13  Ekim tarihinde  kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek. Zonguldak için. Enerji Bakanımızın katılımıyla kuralar çekilecektir."

Kaynak: Ercan Demir