-ÖZEL HABER-

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Seçildiğimiz 31 Mart  2019 tarihinden itibaren yarın seçim varmış gibi tüm ekibimizle beraber ilçemizin çehresini değiştirmek, mahallemizin yaşantısını, yaşam şeklini daha kaliteli hale getirmek, sokaklarımızda ki sorunları bir an önce bitirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Şehrimizde 4.5 yıldır çok şey kattığımıza inanıyoruz" dedi.

Başkan Kamil Altun, 4.5 yılda yaptığı çalışmaları özetledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Kamil Altun, Kilimli'nin yüzde 99'una doğalgaz bağlandığını ve Kilimli'ye hizmetle tanıştırdığını söyledi.


BİR ÇOK EKSİK OLAN HİZMETİ KİLİMLİ'DE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURDUK. İLÇE OLMUŞTUK. AMA İLÇE OLDUĞUMUZ BİR TÜRLÜ HİSSEDEMİYORDUK.

Kilimli'de bir çok eksik olan hizmeti vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Altun şunları kaydetti:

"Öncelikle tüm Kilimlili hemşerilerimi selamlıyorum. Her zaman söylüyorum. Seçildiğimiz 31 Mart  2019 tarihinden itibaren yarın seçim varmış gibi tüm ekibimizle beraber ilçemizin çehresini değiştirmek, mahallemizin yaşantısını, yaşam şeklini daha kaliteli hale getirmek, sokaklarımızda ki sorunları bir an önce bitirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Şehrimizde 4.5 yıldır çok şey kattığımıza inanıyoruz .İlçemizde birçok hizmeti getirdik. Birçok  eksik olan hizmeti Kilimli vatandaşlarımızla buluşturduk. 
İlçe olmuştuk ama ilçe olduğumuz bir türlü hissedemiyorduk. Bunun anlamında çok büyük girişimlerimizle hem kaymakamlık binasının yeni yerine taşınması, üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin, evlatlarımızın burada  daha konforlu bir şekilde ve devletimizin huzurlu kollarında yaşamlarını idame etmeleri için 400 kişilik KYK yurdumuz da açıldı.

KİLİMLi'DE EN ÜCRA KÖŞEYE KADAR DOĞAL GAZ HİZMETİNİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRDIK

En ücra köşeye kadar. doğal gaz hizmetini vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Tabii ki bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük emekleri olan sahil yolumuzda açıldı ve Kilimlimiz artık bir çıkmaz sokak değil. Artık ulaşması en kolay yaşanılabilir bir kent anlamında çok hızlı  gelişti.Tabii ki artık 54.ayımızı yavaş yavaş tamamlıyoruz. 55.ayımıza da gitmekteyiz. Bu anlamda tüm mahallelerimize, tüm sokaklarımızda inanılmaz bir efor sarf etmekteyiz. Çalışmaktayız.
Şöyle bir sözümüz vardı göreve talip olduğumuzda mahalle mahalle sokak sokak dolaştığımızda  ilçemizde biz göreve gelmeden önce yüzde kırk, yüzde 45 civarlarındaydı doğal gaz kullanım oranı veya vatandaşa ulaşma oranı. Biz bunu ilk göreve geldiğimizde birinci maddeye koymuştuk. En ücra köşeye kadar. doğal gaz hizmetinin vatandaşlarımıza ulaşması. Doğal gaz ulaşmayan ev kalmaması anlamında çok büyük özverimiz oldu. Çok büyük çalışmalarımız oldu. Yüklenici firmayla beraber. Çok şükür şu andaki oran yüzde 99 ilçemizdeki tüm mahallelerimizde, sokaklarımızda, caddelerimizde evlerimize doğal gaz şu anda ulaşmış bulunmakta. 
Bu doğal gaz nimeti çok şükür özellikle yaşlı büyüklerimiz çok onlara avantajlı hale gelecek
Tabii Biliyorsunuz Filyos'umuzdan da doğal gaz artık çıkmaya başladı.  ülkemizin geleceği açısından çok çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle beraber belli bir miktara kadar da zaten şu anda ücretsiz kullanılmakta. Tabii ki hem Sayın Cumhurbaşkanımızı hem de tüm ekibine bu anlamda da sonsuz şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki doğal gaz biraz meşakkatli bir iş. Belediyecilik anlamında onu altını çizeyim. İlçemizin fiziki şartları ortada. Gerçekten çok engebeli bir arazide bulunmaktayız. o yüzden yüklenici firma hizmeti vatandaşlarımıza eline ulaştırma anlamında sıkıntı yaşamakta. Çok fazla çalıştırma yaptırdık bu sene de. Her eve, her haneye, her iş yerine  belki de  200-300 metre tek ev olmasına rağmen tüm vatandaşlarımıza bu hizmet gelmekte"

BU KIŞTA KİLİMLİLİLER ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE EVLERİNDEN ÇIKMADAN KÖMÜRE, SOBAYA KÖMÜR ATMAYA UĞRAŞMAYARAK EKONOMİK KOŞULLARDA, TEMİZ ŞEKİLDE BU DOĞAL GAZI KULLANACAKLAR. BİRAZ SABIR İSTİYORUZ..

"Tabii ki bu anlamda yollarımız bozuluyor. Biz de tüm ekibimizde bu yolların bir an önce tekrar eski haline gelme anlamında, betonlama anlamında, parke parke anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Vatandaşlarımıza her zaman söyledik. Evet doğal gaz meşakkatli, biraz  bu konuda serzenişte bulunuyorlar. Kısmen de haklılar. Ama inşallah bu kışta çok rahat bir şekilde evlerinden çıkmadan kömüre, sobaya kömür atmaya uğraşmayarak ekonomik koşullarda, temiz şekilde bu doğal gazı kullanacaklar. 
Şunu ısrarla altını çizeyim. Yani tüm mahallelerimizde ki sokaklarımızda ki Doğal gaz nereden geçti? Buralar neden kapanmadı Kapatılmadı. Hepsinin farkındayız. Hepsini biliyoruz. Biraz zaman. Çünkü  bu iş de biraz özveri istiyor. Hemen bugün kazıp yarın kapatılması mümkün değil. Bu hatların testi var. Bu hatlarda herhangi bir kaçak veya kaynak sorunu varsa zaten tekrar kazılmak zorunda kaldığı için süreç biraz uzun sürüyor. Hemen doğal gaz çalışması bittiğinde parke çalışmasını betonlama çalışmasını, Asfaltlama çalışmasına hemen başlayacağız.
Tabii bu bölgemizde doğal gaz gelmeyen evlerimiz vardı. Doğal gaz için aynı şekilde kazıldı. Bunun için de orada kömürle uğraşan vatandaş Vardı. Artık doğal gazı bu kışın yakabilecekler, kullanabilecekler."

MAHALLELERE YAPILAN HİZMETLER..

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun mahallelere yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı

"Örneğin Karadon mahallesi, Üç yol ağzından başlayıp Gelik'e kadar da çok büyük bir çalışma oldu. Neydi bu çalışmalar? Elektrik hattının yer altına alınması. İnşallah da beldemize kadar yollarımız asfalt yolumuz, ana yolumuz kazı çalışması yapıldı. Elektrik hatları yer altına alındı. E bu çalışma neden yapıldı? Tabii ki de siz Kilimli hemşehrilerimiz için örneğin kışta çok kar yağdığında artık eskisi gibi elektriklerimiz kesilmeyecek Veya yağmurlarda çok şiddetli fırtınalarda artık belki hiç elektriğimiz kesilmeyecek. Veyahut da kesilme oranı çok fazla düşecek. Bu da tabii ki de Kilimli hemşehrilerimiz için çok büyük bir avantaj. 
Biliyorsunuz zaman zaman elektrik tellerinin üzerine ağaç devrilmesiyle veya  elektrik hatlarının bağlı olduğu direklerin fırtınadan devrilmesinden dolayı sıkıntıları yaşıyorduk. Allah'ın izniyle artık bunu da yaşamayacağız. 

GELİK SINIRINA KADAR SU HATLARINI YENİLİYORUZ, 
ÜÇYOL AĞZI'NDAN  ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNA KADAR KANALİZASYON, ELEKTRİK HATLARI YENİLENDİ

Tabii ki biz de belediyecilik anlamında buradaki bölgede Gelik bölgesine kadar, Gelik sınırlarımıza kadar su hatlarımızı yeniliyoruz. Bu da çok önemli bizim için. Kanalizasyon hatlarımız var. Bunları Güçlendiriyoruz. Yani en az 4 işlem birden şu anda yapılmakta. Çok uzun bir mesafede elektrik firması şu anda son rötuşları atmakta.
Şunu söylemek istiyorum Kilimli hemşehrilerimize. Göreve geldiğimizden bir itibaren altyapısını güçlendirmek için ilçemizi var gücüyle çalışıyoruz. 

ATATÜRK CADDESİNDE ESNAFIMIZIN İŞYERLERİNE ARTIK SU GİRMEYECEK..

E şunun şu konuda da altını çizeyim. Örneğin Atatürk Caddesi bölgemizde altyapımızı çok güçlendirdik. Yağmur suyu gideri yoktu. Yağmur sularımız asfaltın üzerinden nereye gideceği belli olmayacak şekilde sürekli atıyordu. Hiçbir yere gidemiyordu. Esnafımızın dükkanlarına giriyordu. Bu süreçleri yaşadık. Görüyoruz ki son çok şükür ki 2-2.5 sene çok şiddetli yağmurlarda  bu sorunla karşılaşmıyoruz. Yani sıkıntıya yaklaşmıyor bile. Bu da tabii ki altyapımızı güçlendirdik.  Bunu altını ısrarla çiziyorum.  Yani biraz sabırsız, evet ama biraz sabırlı olmanızı istiyorum.

İLÇEYE BİNLERCE TON ASFALT DÖKTÜK..

Kıymetli hemşehrilerim ben de istiyorum. Neden? Yani bu ilçeye en çok asfaltı binlerce ton asfaltı getiren mahallelerimize, sokaklarımıza, caddelerimize, asfalt işlemi serim işlemini gerçekleştirdik. 

UNUTULUYOR MAALESEF..
Çamlık Mahallemizden, askeri tepeye kadar olan Bölüm-Çamlık Mahallemizde. Buraya doğalgaz geldi. Ana su boru hattımızı değiştirdik biliyorsunuz. Burada kanalizasyon hatlarımızı yeniledik ve asfaltımızı attık.

HİSARKASI MAHALLESİ..
kıymetli hemşehrilerim, lütfen unutmayın burada araçla bile gidilebiliyordu. Haftada bir gün Hisararkası Mahallesi'nde su patlıyordu. Tüm ekibimiz oradaydı. Su hatlarının ana hattı Hisar arkası mahallemizden aldık.
Çok şükür sularımız kesilmiyor. Sizler çok rahat bir şekilde, konforlu bir şekilde Hisar Arkası Mahallemizin yollarında ilerleyebiliyorsunuz.

2020'DE GÜNEY MAHALLESİ'NE DOĞALGAZ ULAŞTI..

Keza Güney Mahallesi'nde bu güney mahalleli hemşerilerim çok iyi bilirler. İlk 2019'da  onlara da söz vermiştik. Buradaki tüm hanelere de doğal gazı biz getireceğiz. Ve bunu da yaptık. 2019'da  tamamlanıp 2020 yılında hemen doğal gaz Güney Mahallesi'ndeki hemşehrilerimize geldi. Buradaki su hatlarını değiştirdik. Kanalizasyon hatlarımızı güçlendirdik. Ve asfalt yine bizim dönem atıldı. 


BÖLÜM YOLUNDAKİ SU HATLARI DEĞİŞTİRİLDİ..

Bölüm Mahallesi diye söyleyeyim Bölüm yolumuza giderken yeni yurtlarımızın önündeki altyapıyı güçlendirdik, doğal gazı getirdik, su hatlarını değiştirdik.
Yine bizim dönemimizde Köprübaşı mevkiinden bölüm mahallesine kadar Asfaltlamaya, bölüm mahallemizin meydanında ki altyapıyı çalıştırıp doğal gazı da tamamladıktan tamamladıktan sonra betonlamasını da biz yaptık. 

KARADON'A KARAYOLLARI İLE ANLAŞARAK DOĞALGAZ ULAŞTIRDIK..

Nuh bak Caddesi aynı şekilde kıymetli hemşehrilerim. Bunu Bak Caddesi'ne, Karadon yolu üzerimizde birinci durak mevkisinde ve vatandaş doğal gaza ulaşmıyordı. Yine biz ana yolda, kara yollarıyla anlaşma yaparak doğal gazı ulaştırdık kıymetli hemşehrilerimize. Altyapımızı tamamladık ve asfaltımızı döktük.
Tabii ki sıra en çok şikayet edilen şu andaki konu ama çalışmalar var burada. Tamamlanamadı. Hala bugün bile çalışma var saatlerinde yüklenici firmalar çalışıyor mu diye denetlemeye gittiğimde bizzat kendim de gördüm. Hızlı bir şekilde çalışma var. Oradaki çalışmalar kısa sürede tamamlanacak


ÜÇ YOL AĞZI'NDAN ARAÇ MUAYENE İSTASYONUMUZA KADAR ASFALTLAYACAĞIZ

Ardından ilk etap olarak üç yol ağzı, Belediye Sitesi, üç yol ağzı mevkiimizden başlayıp araç muayene istasyonumuza kadar en kaliteli Kıymetli Kilimli hemşehrilerimizin layık olduğu Asfalt Serim işlemini gerçekleştireceğiz.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONUMUZDAN GELİK SINIRINA KADAR DA ASFALTLAMA YAPILACAK

Daha sonraki etapta araç muayene istasyonumuzdan Gelik sınırına kadar da asfaltlama işlemini inşallah en kısa sürede tamamlanacağız. Yani o yollardan her gün aşağı yukarı her gün ben de geçiyorum.  Çünkü  çalışmalarımızı takip etmek anlamında  sürekli sahadayım. Yani sorunların, sıkıntıların bizzat ben de farkındayım.

HER MAHALLEMİZDE Kİ HER SOKAĞIMIZ DA Kİ SORUNLARI TÜM KİLİMLİ BELEDİYESİ EKİBİ OLARAK FARKINDAYIZ

Kilimli hemşerilerime şunu söyleyeyim. Her mahallemizdeki her sokağımızda ki sorunları tüm Kilimli Belediyesi ekibi olarak farkındayız birçok yerde çalışmamız var. Onun altını ısrarla çizeyim. Şunu da söyleyeyim kıymetli hemşehrilerim. Yani Kilimli'yi en az sizin kadar seviyoruz. O yüzden bir an önce bu çalışmaları tamamlamak için var gücümüzle sahalardayız. 

SUBATAN'DA DOĞALGAZ'I EVLERE ULAŞTIRDIK

Bunun altını ısrarla çizmek istiyorum Ve tabii ki bu anlamda Subatan Mahallemizde doğalgaz şu anda oraya ulaşıyor. Orada 50-60 yıllık Arnavut taşı şeklinde ki yollarda gidiliyordu kıymetli hemşehrilerim.  Oralara da söz vermiştik. Yürümekte dahi zorlanıyoruz demişlerdi Şimdi doğal gazı orada  vatandaşlarımızın evine ulaştırdık. Su hatlarını yeniliyoruz. Kanalizasyon hatlarını güçlendirdik. Ve çalışmalar şu anda yeni kilitli parke çalışmalarımız şu anda orada sürüyor. Yüzde 60 tamamlanmış bulunmakta. Oradaki kıymetli hemşehrilerimiz de böyle mis gibi artık kilitli parkemizden yaşamlarını idame etmeye devam edecekler. Bunu söyleyeyim. 


DERE ISLAHINDA İKİNCİ ETAP DEVAM EDİYOR. HAŞEREDEN VE KOKUDAN KURTULACAĞIZ..

Tabii ki bizim çok önem verdiğimiz konulardan biri de dere ıslahımızdı. Birinci etabı biliyorsunuz  1.5 yıl iç öncesinde tamamlanmıştı. Şimdi bu yılın başında ikinci etabı Başladı. Yüklenici firma şu anda Güney Mahallesi mevkimizde hızlı bir çalışma yürütmekte. Orada da maalesef bir aksilik oldu. Çalışma esnasında  duvarları, destek duvarları, eski duvarlar göçtü. Yeni duvar şu anda oraya  proje çizildi. Yolumuzun da bir kısmı hatta geçen yaptığımız yolumuzun bir kısmı da orada bir göçme meydana gelmişti. Gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Orada çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 
Söz verdiğimiz projelerden bir tanesi de inşallah  yıl sonunda tamamlanacak ve şehrimizin içerisinden gerçekten temiz bir şekilde nezih bir şekilde artık dere ıslahı yapıldıktan sonra oradaki hemşehrilerimize sıkıntı duyduğu, kokuydu, sivrisinek ti vesaireydi konuları artık hafızalarından silinecek, kaldıracağız gibi gözüküyor.
Önümüzdeki dönemde bunun  altını çizeyim.

ATATÜRK CADDESİNDE KALDIRIMLAR YENİLENDİ

Belediye sitesinde yine kilitli parke çalışmalarımız 
Ambarlı sokaklar devam ediyor. Çok sıkıntılıdaydı. Orada da ekiplerimiz devam etmekte. Atatürk Caddesi'nde ki biliyorsunuz kaldırım genişletme, yenileme, yeni otobüs durakları oluşturma, özellikle yaya olan hemşerilerimize çok daha burada şehrimizin içerisine Rahat gezmeleri, dolaşmaları anlamında büyük bir özverimiz vardı. Bunun yüzde 90 oranında tamamladık. Köprübaşı mevkiinde çok düşük yüzde 10'luk bir kısım kaldı.
Mahallelerimizde ki bu acil yapılması gereken işlerimiz olduğu için Atatürk Caddesi'nde ki bu işleme şu anda ara verdik. Ama çok Yakında  tekrar oradaki çalışmaları yapıp kaldırım anlamındaki çalışmalar tamamlanacak.


DEKORATİF AYDINLATMALARIMIZDA MALZEMELERİ GELDİ. ŞEHRİMİZİN ATATÜRK CADDESİ'NDE BUNLARI DA YERLERİNE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA GERÇEKTEN MODERN BİR ŞEHİR HAVASINA KAVUŞACAK

Hep hayalimizi kurduğumuz, ilçemizin çehresini değiştirdiğini değiştirdiğinde  pastanın üzerinde çilek olarak düşünebileceğimiz, adını koyabileceğimiz  dekoratif aydınlatmalarımızda malzemeleri geldi. Şehrimizin Atatürk Caddesi'nde bunları da yerlerine yerleştirdikten sonra gerçekten modern bir şehir havasına kavuşacak inşallah kıymetli hemşehrilerim. Onu da bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz."

TÜM İSLAM ALEMİNİN MEVLİT KANDİLİ'Nİ TEBRİK EDİYORUM

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını bütün insanlıga rahmet, mağfiret, saglık ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.

Kaynak: Ercan Demir