Turizm Karaelmas Ekspresinşn demo seferine Birlik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan genel başkan tuncay Gencer, 
Bölmemiz şaha kalkacak. Biz de turizmle bunu şahlandıralım dedik.  Güzel şeyler olacak inşallah” ifadesini kullandı.

Uluslarası batı Karadeniz birliği olarak bu konuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taşın altına elini koyma devam edeceklerini belirten Tuncay Gencer, Çankırı Yeraltı Tuz mağarası ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak‘ta Karaelmas ekspresi ile turizmin gelişeceğini belirten uluslarası batı Karadeniz birliği Genel başkanı tuncay Gencer şunları ifade etti:

“Hayalimiz dedik ve 5-6 yıldır Batı Karadeniz Ekspresi'nin hayata geçmesi için başkent Ankara'da çeşitli mercilerde ciddi şekilde  görüşmelerini yaptık Dedik ki kars ekspresi çok aktif ancak bizim Batı Karadeniz bölgesindeki illerimiz de kültürel zenginlik anlamında ondan az kalır yanı yok dedik. Biz buna inandık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Ilgili bakanlara, efendim, Devlet Demiryolları'ndaki genel müdürümüzle ciddi çalışmalarımız bizi buralara getirdi. Bugün itibariyle tabii illerimize turizm anlamında ciddi katkı yapacak. Bu deneme süreci. inşallah 12 Nisan'da resmi turlarına başlayacak. Bu manada hep beraber lojistik anlamında, tanıtım anlamında birliğimiz olarak elimizi taşın altına dün olduğu gibi bugün de koyduk. Koymaya da devam edeceğiz. Çünkü biz doğduğumuz yerlere, doyduğumuz yerlerden hizmet götürmek için Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği’ni bu manada kurduk ve ciddi anlamda yolumuza devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günler Çeşitli projelerimizle bizleri sahada göreceksiniz.

Zonguldak’ta Turizm  daha da Gelişecek Kesinlikle. Zonguldak zaten emeğin başkenti. Enerjinin başkenti. Cumhuriyetimizin ilk ili. Yine Son dönemde filyos’umuzda yapılan Abdülhamit'in projesi hayata geçti. Cumhurbaşkanımız buraya çok ciddi emek vardı. Haliyle burada limanımızı ticari faaliyetlere derken bu sefer bir müjde daha geldi. doğal gazımız da  limanımıza çıktı. inanılmaz çok cazibe merkezi oldu. Zaten ülkemiz deprem bölgesi. Biz istiyoruz ki  İstanbul’a artık bir yığılma olmasın. Çünkü Allah muhafaza bir deprem esnasında ülkemiz çok ciddi ticari zararlara uğrayacaktır. O yüzden biz kıyılara Avrupa'da olduğu gibi dünyaya açılan kapımız Filyos Limanımız. Bölgenin en büyük limanı. Batı Karadeniz Bölgesi. Bu manada yakında da ticari faaliyetlere açılmasını bekliyoruz. Bölmemiz şaha kalkacak. Biz de turizmle bunu şahlandıralım dedik.  Güzel şeyler olacak inşallah. Biz takip etmeye devam edeceğiz”
 

Muhabir: Ercan Demir