Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin il yapılması tartışmalarına  sosyal medyada Kdz. Ereğlili vatandaşlar yaptıkları yorumlarla inanmadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar yaptıkları Kdz. Ereğli'nin il olma tartışmalarını mizahi bir dille yorumlayarak şunları söylediler;

“KARTONDAN 83 PLAKA YAPIP TAKMIŞLARDI”
"1953 senesinde ilk vaat yapılmış,  Demirel ve Özalcılar hep aynı vaadi tekrarladı. Hatta benim zeki, çevik ve akıllı halkım kartondan 83 plaka yapıp takmış.."
“BÜYÜK DÜŞÜNÜN İL OLMAK YETMEZ BAŞKENT OLALIM”
"İl olsa ne olur?
Alt yapın yok.
Sanayin yok.
Yolların durumu ortada.
Üretime yönelik doğru düzgün fabrikan yok.
Organize sanayinin durumu ortada.
Orada 7-8 fabrikayla bu iş olmaz ki ama koskocaman hapishanemiz ve yatıp vereceğiniz millet bahçemiz var diyorsunuz. O zaman neden başkent olmayalım, büyük düşünün, il olmak yetmez  Başkent olalım. "
“İLÇE BAŞKANLARI ÇALIŞMA BİLE YAPMIYOR”
"Ereğili'mizi sahiplenen bir belediye başkanımız var. Birkaç ay önce Ankara'ya gitti. Elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama Sadece onu yapmayı olmaz ki. Partinin de ilçe başkanının bir olup çalışma yapmıyorlar. Yapmazlar tabii"
“BİR DAHAKİ SEÇİMDE İL YAPMAYA GELİRLER BEKLEYİN”
"O zaman oy zamanı geliyorlar. Bir sürü vaat. Sonra kim hatırlar Ereğli'liyi Seçim zamanı hep il yapıyorlar koltuk, dertleri için, hastane var, doktor yok. Randevu hiç yok. Güya hastanemiz var. Bir dahaki seçimi il yapmaya uğrarlar, bekleyin"
“İNANDINIZ MI BU YALANA?”
"Saf mısınız? İnandınız mı? Yıllardır söylenen aynı yalana.."
“HASTANEMİZ VAR DOKTORUMUZ BİLE YOK”
"İli bırak hastane bile yok. Bir tane devlet hastanesi ve ama doktoru yok"
“EREĞLİ ÖNCE İLÇE OLSUN”
"Ereğli daha ilçe olacak ki sonra il olsun. “
“ÖNCE EKSİK DOKTORLAR GELSİN SONRA İL OLALIM”
"İlk önce Ereğli'ye eksik doktorlar gelsin. Ondan sonra il olsun. O da olabilirse eğer Ereğli'ye doğru dürüst doktor bile yok."
“CUMHURİYET'İN 2.YÜZYILINA ARTIK”
"Bu ekonomik koşullarda ilçelerin il yapılması mümkün olmaz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına artık."

(Haber – Ercan Demir)