2019 yılında Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklamasını yaparken  “ Terk Edilen Değil! Tercih Edilen Kilimli ” sloganının bugün bir kez daha anlam kazandığını belirten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, bunda son 5 yılda yapılan isteklerin büyük bir etkisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

YENİ DÖNEMDE SLOGANIMIZ "ADIM ADIM İLERİ, YENİ YÜZYIL YENİ KİLİMLİ”

Kilimli'nin nüfusu 20.316. Türkiye yüzyıl şehirleri için gerçek belediyecilik. Kıymetli Hemşehrilerim, 
Değerli Kilimlililer;
2019 yılında Kilimlimize hizmet etmek için Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklamamı yaparken kamuoyu ile ilk defa paylaşmış olduğum sloganımız
“ Terk Edilen Değil! Tercih Edilen Kilimli ”Bugün bir kez daha anlam kazanmıştır. Sizlerin teveccühüyle Belediye Başkanlığı yaptığım süre içerisinde, hızla gelişen ve değişen Kilimlimizin nüfusunun hızla artmasında ,yapılan Sahil Yolumuzun büyük bir etkisinin olmasının yanında Belediyemizin sunduğu hizmet ve çalışmalar da önemli bir rol oynamış, ilçemiz bir cazibe merkezi haline gelmiştir. 
İlçemizin nüfusu 10 yılın ardından ilk defa artmış ve 20.316 olmuştur.
Şunu da belirtmek isterim ki, bu daha bir başlangıçtır.
Sizlerin de destekleriyle önümüzdeki dönemde “ADIM ADIM İLERİ, YENİ YÜZYIL YENİ KİLİMLİ” parolasıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında ilçemizin bu yükselen ivmesini devam ettirecek, Zonguldak’ta 25 belediye içerisinde nüfusunu en çok arttıran dördüncü belediye olmanın gururunu ve onurunu başka kulvarlarda da yaşayacağız.
Bu vesile ile bu başarımızda emeği geçen başta siz değerli Kilimli Halkı olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Teşkilatlarımıza ve Değerli Çalışma Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
 

Kaynak: Ercan Demir