12 Eylül Darbesi'nin ardından sol hareketlere katıldığı gerekçesiyle tutuklanıp yıllarca cezaevinde yatması nedeniyle Zonguldak'ta "Komünist Yaşar" lakabıyla tanınan Yaşar Mutlu, Filyos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Karadeniz Doğal Gazı İlk Ateşi Yakma Töreni'nden dönerken geçirdiği trafik kazasının ardından Yeni Adım'a konuştu.

Baştan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük saygısı ve takdir duyguları nedeniyle ilimizdeki sol grupların eleştirileri hedefi haline gelen Mutlu, Yeni Adım'a açıklamalarda bulundu.

Yaşar Mutlu açıklamalarında şunları söyledi;

"Çocuklarımla birlikte Karadeniz Doğal Gazı Açılış Töreni'ne katılmak ve Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlemek üzere Filyos'a gittik. Tören dönüşünde Saltukova Mevkii'nde törene katılan bir aracın çarpması sonucu ağır kaza geçirdik. Ben yaralanadım, çocuklarıma bir şey olmadı. Aracımız ağır hasar gördü. Kaza yapan karşı tarafa da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Karadeniz Doğal Gazı Türkiye Yüzyılı'nın adımlarından birisidir"

Yaşar Mutlu, Karadeniz Doğal Gazı Töreni ile ilgili izlenimlerini de şu şekilde anlattı;

"Buradan patates - soğan politikası yapanlara sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Filyos'ta yarım asırlık hasret ateşini yakmıştır. Bu ateş Türkiye'yi aydınlatan bir ışık olacaktır. Biz 40 yıl öncesinden bu topraklarda doğal gaz olduğunu söyleyenleriz. Filyos'ta cesaret isteyen, olağanüstü bir yatırım gerçekleştirilmiş, bütün dünya kıskançlık ve şaşkınlık içerisinde bu dev yatırımı izlemiştir. Bu yatırım Türkiye Yüzyılı'nın adımlarından birisidir.

Türkiye son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu dev yatırımlara aşina olmuştur. Karayolları, köprüler, tüneller, viyadükler, havaalanları, hızlı trenler, savunma sanayiinde dev yatırımlar, yerli ve milli silahlar, İHA'lar SİHA'lar, askeri uçak ve helikopertler, Kızılelma vb. üretimler ülkemizin yüz akıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dış politikadaki dik duruşu antiemperyalist tavrı, mazlum uluslara sahip çıkışı onu dünya lideri yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Ülkemize ve ulusumuza hayırlı olsun."

 (Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz