-ÖZEL HABER-

İlk etapta Zonguldak’ta dağıtımı yapılacak kömür, ihtiyaç sahiplerine aylar sonra ulaşmış, kömür çuvallarının içinden çamur ve taş çıkmıştı. 
Yaşanan bu durumun ardından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından, Valiliklere bağlı vakıflara gelen Linyit kömürüyle ilgili olarak yetkililer hızla harekete geçmiş Manisa/ Soma’dan gelen kömür, Amasya / Merzifon’dan gelmeye başlamıştı. 
İLLER DEĞİŞTİ AMA SORUN YİNE AYNI!
Soma’dan vakıflara verilen linyit kömürü vakasının sonlanmasının ardından, Merzifon’dan getirilen kömür çuvallarında da kömürden fazla taş çıktığı görüldü. 
FETHİ GÜNAYDIN İSYAN ETTİ!
Zonguldak’ın Asma mahallesinde SYDV tarafından dağıtılan ücretsiz kömürden yararlanmak isteyen Fethi Günaydın, bugün sabah saatlerinde evinin önüne gelen kömürü görünce şoka uğradı. Günaydın, kömür çuvallarından kömürden fazla taş çıktığını belirterek Zonguldak Valiliği’ne sesini duyurmak için video çekti. Günaydın, “Yardım kömürü aldık, hep taş. Çuval yerinden kalkmıyor. Böyle bir şey var mı ya? Bunu hangi adam yakacak? Bu kömürleri Vali’ye verin, Vali evinde yakabilecek mi?” diyerek yetkililere seslendi. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ VALİLİK DEĞİL, TKİ MAĞDUR BIRAKTI!
Zonguldak’ta ücretsiz kömürden yararlanan binlerce ihtiyaç sahibi çareyi Zonguldak Valiliği’nde aramaya başladı. TKİ tarafından yaşanan bu mağduriyetin en kısa zamanda bakanlık ve yetkili makamlar arayıcılığıyla giderileceği öğrenildi.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 13.18.27WhatsApp Image 2024-01-18 at 13.18.58

Kaynak: Haber Merkezi