Tarım Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, deprem bölgesindeki çalışmaları anlatırken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Ziraat odası'nın kongresinde çiftçilere hitap eden arım Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, konuşma esnasında duygulanlar yaşadı.
Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı konuşmasında, Zonguldaklı olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade et şunları söyledi:

"Öncelikle deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmetle anıyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Memleketimiz ciddi bir sınavdan geçiyor büyük bir deprem oldu Biz de g
Deprem bölgesinde 8 gün kaldık ve çiftçilerimiz adına o bölgede tarım teşkilatı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı'nı arkadaşlarımız ile beraber güzel hizmetlerde bulunduk İnşallah memleketimle gurur duydum, Zonguldak'lı olmaktan inanın gurur duydum. Yani deprem bölgesinde madencilerimiz Can siparende çalıştı yani o bölgede zonguldak'tayım dediğiniz zaman ap ayrı bir yeriniz var, ihtiyaç var bölgede çalıştık dedik ki Sayın valim odun ihtiyacı var Sayın valimiz odun gönderdi tüm gönüllerimiz seferber oldu adeta tüm Zonguldak seferber oldu. Memleketimizle ne kadar gurur duysak azdır. Çiftçilerimize madencilerimize herkese teşekkür ediyorum.

Üretime devam edeceğiz. Sayın bakanımız Yeter ki üretin diyor şu anda üretmek ile cephede savaşmak. Üretmemiz lazım memleketimizin Büyük bir kısmı sıkıntı içerisinde o bölgede şu anda narenciye bahçelerinde çalışacak işçiler yok işçi sıkıntısı var üretimde sıkıntı var bunun yerini bizler doldurmak zorundayız üretmek zorundayız yani memleketimize hizmet etmek zorundayız bu manada bizler zaten Ziraat odalarımızda çiftçilerimize el ele vererek çalışıyoruz. Memleketin ihtiyacı olan her türlü projeleri Tarım Müdürlüğü olarak yapıp çiftçilerimize sunuyoruz. Şu anda yem bitkisi tohumu istedik ulaşamadık buğday istedik ulaşamadık Fidan istedik ulaşamadık diyen bir tane çiftçimiz yoktur bizim bulamazlar da
Hatta biz çiftçimizin de önünde gidiyoruz. İnanın Bizim yaptığımız projeleri çiftçilerimize yetişemiyor. Gerek Ankara'dan ama gerek yerel bazda tarıma ciddi anlamda ödenekler ayrılmış durumda. Yine ibe desteklerimiz var, yani inanın tarımda Yok yok çiftçimiz Yeter ki Üresin devletin imkanlarını seferber etmiş durumda. Devletimiz çok büyük bir devlet ve çok güçlüyüz Ben bunu millet olarak güçlüyüz.Ben bunu deprem bölgesini anladım deprem bölgesine giderken yollardan gidemedik niye gidemedik yardım tırları yani her bölgeden arabasını atlayan ne bulduysa ahçesindeki domatesini sarımsağın neyi varsa bir büyük bir milletiz büyük bir devlettir çok kısa bir sürede organize olduk ve İnşallah göreceksiniz Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir yılda ayağa kalkacağız inşallah ben Cumhurbaşkanımızın bu sözüne güveniyorum milletime güveniyorum devletime güveniyorum çmüsterih olun inşallah Bu acılar son bulacak."dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi