Anadolu Sanat Derneği Başkanı Fuat Kayabalı'nın hayata geçirdiği Kozlu Sanat Sokağı Zonguldak'ta sanatsal ve kültürel faaliyetler ile sanatın Merkezi konumuna gelmiş durumda. Şu ana kadar Zonguldak ve bölgemizden 40'ın üzerinde yazarın imza günü düzenlediği sanat sokağında çok sayıda tiyatro grubu tarafından oyunlar sahneleniyor. Ayrıca nostalji kütüphanesinden ise öğrenciler ücretsiz olarak faydalanıyor.Anadolu sanat Derneği Başkanı Fuat Kayabalı sanat sokağı hakkında bilgi verdi.
Sanat sokağı ile birlikte kitabı imza günü tiyatro gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Kozlu Anadolu Sanat Derneği Başkanı Fuat Kayabalı şunları söyledi;

“SANATSAL FAALİYETLER YÜRÜTÜYORUZ”
"Zonguldak'ta Kozlu Sanat Derneği olarak faaliyet gösteriyoruz. Nostalji kütüphanemiz var. Kütüphaneden gençlerimiz yararlanıyor. Tiyatro gruplarımız var. Gençler iş insanları, memurlar, amirler,  tiyatro yapıyorlar sezon içerisinde. Sanatsal el işleriyle uğraşan arkadaşlarımız var. Onlara belli dönemlerde stantlar açıyoruz karşı tarafta ürünlerini el emeğiyle yaptıkları ürünlerini satıyorlar. Böyle bu şekilde Zonguldaklı yazarlarımızın aşağı yukarı 40 tanesine burada imza günleri yaptık. Çaycuma'dan Ereğli'den, Devrek'ten gelen yazarlarımız oldu, şehir dışından, Ankara'dan, İstanbul'dan gelen ve Zonguldak merkezden katılan  yazarlarımız oldu . Burada sanatsal faaliyetler yürütüyoruz.

“SANAT SOKAĞI'NIN BULUNDUĞU ALANDA HAFTADA 1.000 KİŞİNİN GEÇMEDİĞİ SOKAKTAN İMZA GÜNÜNDE 1000 KİŞİ KATILIYOR”
İlgi gayet yoğun. Mesela bizim sokağımızdan haftada bin kişi geçmez. Ancak bizim bazı  imza günlerimize, kitap imza günlerimize bin kişi katılıyor. Zonguldak'ta çok kaliteli bir sanatsever kitlesi var. Okur kitlesi var. Onlara biz elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

“CEP TİYATROSU”
El emeğiyle uğraşan insanlara. Şu anda tiyatro salonu içerisindeyiz. Burada cep tiyatromuz var. Burada  hazırlıklarını yapıyor arkadaşlarımız. Bazen küçük gösteriler de yapılıyor burada. Daha sonra işte bir de Zonguldak'ta olsun, şehir dışında olsun hazırladıkları tiyatro oyunlarını sergiliyorlar.

“EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ KURSLARINI VERİYORUZ”
Burada zaten vatandaşlar geliyor. Sanatsal faaliyetler yapıyoruz. Bazı el emeği ürünlerin  kurslarını veriyoruz. Tiyatro grupları var. Üç tane tiyatro grubumuz var. Onlar hocaları, sanat yönetmenleri eşliğinde ekip hazırlıyorlar.
“YÖNETİM KURULUMUZUN HEPSİ SANATÇI”
Böyle devam ediyoruz faaliyetlerimize. Tiyatro olarak geldi. Diğer faaliyetlerimizin haricinde. Burada 7 kişilik bir yönetim kurulu üye var.  Arkadaşlarımız genelde sanatın içerisinden gelen insanlar. Yazar bir arkadaşımız var mesela Selma Aydın hanımefendi var. O yazarlarla ilgileniyor. Belediyede Yadigar Hanım var. Yadigar Hanım'ın el sanatlarıyla ilgileniyor. Kadir abimiz var. Yani Sanatın içerisinde gelen arkadaşlarımız var burada.

“AYLIK SANAT GAZETESİ ÇIKARIYORUZ”
Ayrıca gazetemiz de var;  Sanat Sokağı Gazetesi diye. Yapmış olduğumuz faaliyetleri aylık olarak çıkartıyoruz. Gazetemizi de ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Onda da bir yayın kadromuz var. Arkadaşlar hazırlıyorlar. Sanatsal faaliyetleri var, onda da çok iyi gidiyoruz"

(Haber – Ercan Demir)