Sağlık muayeneleri bittikten sonra güvenlik soruşturmanın başlayacağını da belirten GMİS Genel Başkanı İsa Mutlu madencilerin en kısa sürede üretime başlamasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek şunları söyledi:

''İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAKLAR''

"Türkiye Taşkömürleri Kurumu:na biliyorsunuz  2000 işçi alımı için kur'alar çekildi ve arkadaşlarımızın  sağlık  muayenelerinden geçmek İçin süreç başlamıştır. Şu anda arkadaşlarımız Sağlık muayenelerinin devam ettiriyorlar. Şu anda. Henüz daha sağlık muayeneleri bitmediği için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Sağlık muayeneleri bittikten sonra arkadaşlarımızın güvenlik soruşturmaları tamamlanacak akabinde en kısa sürede arkadaşlarımız işe başlatılacak diye bekliyoruz. 
Bizde sürecini hızlı bir şekilde ilerlemesi için Genel Maden İşleri Sendikası olarak bu arkadaşlarımızın İvedilikle üretime katkı sağlamak için kuruma başlangıç yapmalarını aramıza katılmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda başlayacaklar diye umut ediyoruz. 

50 YEDEK ÇAĞRILDI

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, şu ana kadar 57 ek im çağrıldığını ve sağlık muayenesinden geçemeyenlerin yerine 7 isminin çağrılmaya devam edeceğini belirterek şunları ifade etti;

"Şu ana kadar Zonguldak'ta 40,  genelde de yaklaşık 50 civarında yedek  çağrıldı. Tabii bu arkadaşlar Henüz daha müracaatlarının yani mazeretsiz olarak müracaatlarını yapmayan arkadaşlarımız  sağlık muayeneleri sonuçları kuruma ulaştıktan sonra orada sağlık muayenesinden geçemeyen yeraltı'nda çalışmak için elverişsiz olan arkadaşlarımızın yerine de yedekler çağırılmaya devam edilecek inşallah. Bu süreç hızlı şekilde sonuçlanıp bu arkadaşlarımıza üretime katkı sağlamaya başlayacaklardır diye umut ediyoruz yeterlidir'
 

Kaynak: Ercan Demir