Zonguldak ilme Hizmet Vakfı tarafından Orta Afrika’nın Çad bölgesinde su kuyusu açma, gıda yardımı ve Kur’an-ı Kerim dağıtım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Zonguldak İlme Hizmet Vakfı tarafından Orta Afrika  Ülkesi Çad’ın Başkenti Encemine’nin Ambing ve Kleme 
Köylerinde 30’uncu su kuyusu açılırken iftar programları da yapılmıştı. Bu çalışmalara ek olarak ise yine hayırseverlerin katkısıyla buralarda okul ve medreselerde eğitim görmekte olan yüzlerce öğrenciye Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yapılan açıklamada,  “Orta Afrika Çad kesimden herkese selam olsun. Zonguldak İlme Hizmet Vakfı olarak sizlerden almış olduğumuz emanetler doğrultusunda 2024 yılı Ramazan ayı çalışmaları kapsamında sizlerden almış olduğumuz Kur’an- Kerimleri buradaki kardeşlerimize buluşturduk inşallah. Kur’an-I Kerim’i gönderen hayır sahiplerinden Allah razı olsun.Allah niyetlerinizi hayırlızı kabul eylesin. Burada ki mazlum kardeşlerimize Ku’ran-Kerim hediye ettiniz. Buradaki kardeşlerimiz Kur’an-ıKerim’i okuyacaklar ezberleyecekler hafızlıklarını yapacaklar. Rabbim sizlerden razı olsun okuyacaklar her harfe sizlerde hissedarsınız” denilerek teşekkür edildi:
 

Muhabir: Ercan Demir