Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü katında, Merkez ve 7 ilçe rehberlik araştırma merkezleri ile 130 okulda LGS tercih ofislerinin açıldığını ve 19 Temmuz'a kadar öğrenci ve velilere hizmet vereceğini ifade etti.
LGS Tercih Ofislerinde danışmanlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Tercih ofisi; 10:00-16:00 saatlerinde Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanlar ile öğrenci ve velilere tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin liselere yerleşme süreçlerinde destek olmak amacıyla Türkiye genelinde ve Zonguldak'ta "tercih danışmanlığı" hizmeti başlattı. Millî Eğitim Bakanlığınca, 19 Temmuz'a kadar sürecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde,  rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapıyor.

Öğrenciler; lise tercih danışmanlığı hizmetini, mezun oldukları ortaokullar, il ve ilçe rehberlik araştırma ve halk eğitimi merkezlerine müracaat ederek alabilecek. Tercih danışmanlığı hizmeti sunmak üzere birim kuruldu. Danışmanlar, öğrencilere tercihlerinde rehber olacak. Tercih danışmanlığı süresince öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik edilecek. Tercih edilecek liselerin, özel durumu olan öğrencilere ilişkin koşulları detaylı olarak aktarılacak. Öğrenci ve velinin birbirlerinden farklı istek ve beklentilerinin olabileceği göz önünde bulundurularak bu durumun bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi sağlanacak. Öğrenci ve velilerin bu çerçevede yönlendirilmesi, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarla sağlanacak. LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç bitene kadar erişime açık olacak. Merkezî ve yerel yerleştirme yapılacak. LGS merkezî sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih başvuruları, 19 Temmuz'a kadar sürecek. Adaylar, "merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercih yapacak. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise, "LGS Tercih Ofislerimiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Tercih ofisimize;  10:00-16:00 saatlerinde Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanlarımız ile siz Sevgili öğrencilerimizi ve Kıymetli velilerimizi bekliyoruz." dedi.

ALDOĞAN: ÖNCEKİ YILLARA GÖRE ARTAN BİR BAŞARI GRAFİĞİMİZ VAR VE BU BİR TESADÜF DEĞİL
Zonguldak'ta öğrencilerin büyük bir başarı elde ettiğini ve Bu başarının asla tesadüf olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, sözlerini şu şekilde devam etti;
"Öncelikle ben LGS'ye giren tüm sevgili yavrularımızı tekrar tebrik ediyorum. Her birini ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Bu zorlu bir süreç. Gençlerimiz 8 yıl verdikleri emeğin sonucunda çok da başarılı sonuçları olan bir LGS süreci yaşadık. Zonguldak olarak gerçekten çok gururluyuz. Sevgili yavrularımızla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle onlara destek olan kıymetli velilerimize teşekkür ediyoruz.Ve emek ve öğretmenlerimize. Şu anda tabii ikinci önemli süreç başlıyor Çocuklarımız çok ciddi başarı gösterdiler.  Türkiye derecelerimiz var.  Çok ciddi bir sayımız var. Önceki yıllara göre çok artan bir başarı grafiğimiz var. Bir tesadüf değil tabii. Güzel bir ekibimiz var, güçlü bir ekip var.  Şimdi ikinci önemli süreç, sevgili yavrularımızı bekliyoruz ya işte. Onlar bizim aydınlık geleceğimiz. Ülke inşa edecek gençlerimizin hayalleri ve hedeflerine giden yol da her zaman olduğu gibi yanlarındayız. LGS tercih ofislerimiz, merkez ve 7 ilçemiz dahil olmak üzere rehber karışma merkezi müdürümüz de burada. Yine ilgili şube müdürümüz güzel ekip çalışması yaptılar. Şu anda ilimizde merkez ve diğer iki ilçemizdeki rehberlik araştırma merkezlerimiz 7 Halk Eğitim Merkezimiz ve 130 tane okulumuzda LGS tercih danışmanlık ofislerimiz açıldı. Burada 139 rehber öğretmenimiz aktif görev yapıyor şu anda. Bütün amacımız sevgili yavrularımızı doğru yönlendirmek, doğru tercih çok önemli. Biz Milli Eğitim Müziği olarak da yine LGS tercih ofisimizi açtık. Her Hafta içi ve hafta sonu da nöbet koymayı düşünüyoruz. Şimdi onu planladık. Rehberlik araştırma müdürümüzle beraber. Öğretmenlerimizin hepsine sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak yapıyorlar çünkü bu süreçte. Sabah onla akşam dört arasında Milli Eğitim Müdürlüğünde de kendi binamızda tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir gençlerimize velilerimizi bekliyoruz. Hepsini ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Elit gençlerimizi çok seviyoruz, onlara çok güveniyoruz. 19 Temmuz'a kadar devam ediyor tercih süresi 3 Temmuz'da başladı bildiğiniz gibi. 19 Temmuz'a kadar devam edecek. Sonra da ikinci, üçüncü nakiller sürecinde de yine tercih devam edecek." İl Milli Eğitim Müdürlüğü katında açılan LGS tercih ofisinde görev yapan Psikolojik Danışman Pınar Doğan'da, tercihlerde öğrenci ve velilere yardımcı olduklarını ifade etti.

(Haber – Ercan Demir)