Madenciler GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir ile görüştü. Madeciler Amelebirliği'nin işçilere haksızlık yaptığını son parayı  eksik verdiğini belirterek tepki gösterdi.

GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir'de yaptığı açıklamada sendika olarak kendilerinin de bu yönde mağduriyet yaşadığını dikkat çekti.
Her zaman işçinin yanında olduklarını ifade eden GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırması sekreteri Tayfun Demir şunları söyledi;

"Emekçi kardeşlerimiz burada sendikasına büyük sorumluluk adına yönetimde de Amelebirliği'nde 2 arkadaşımız olduğundan dolayı sendikamıza geldiler. Yukarıda herhalde  arkadaşlarla görüşeceğiz. Tabii ki bunun asıl cevabını verecek olan amele birliği yönetimidir. Amele birliği yönetimi buradaki arkadaşlarımızın biriktirme adına aldığı son yardımla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalarını önüne koyacaktır. Daha işçiye yakın bilgilendirme adına arkadaşlarımızı bilgilendir bilgilendirecekler. Bugün arkadaşlarımızın buradaki olmasındaki sebep herhangi bir tartışma falan olmasından değil. Sendikasına destek amaçlı bugün, hak isteme amaçlı buradadırlar. Verdikleri veya ödedikleri paranın yeterli olmadığını, emeklilikte son yardımına buna yansımadığını ve gider masraflarının  kendilerine yansımadığından dolayı bir kendileri bir çalışma içerisindedirler.

Biz de aynı Amelebirliği'nin üyesiyiz. Aynı şekil aynı şartlarda bizlerin de mağduriyeti vardır. Bu mağduriyeti de yönetim kurulu arkadaşlarımızın hepsi bir araya gelecektir ve işçiyi temsil eden işçi üyeleri arkadaşlar da bu konuya sahiplenecektir. Biz her zaman işçi arkadaşlarımızın emrinde olduk. Bizim patronumuzun her zaman işçi arkadaşlarımızdır. Onların her zaman nerede, net şekilde olursa hak ve hak arayışında yanında olduğumuzu ve onların yanında olacağımızın da bir göstergesidir Biz arkadaşlara bunlara kendi evine, kendi yerine geldikleri için teşekkür ederiz. " dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü'nde çalışan İbrahim Karabacak adlı madenci de amele Birliği'nin gayrimenkul yatırımına gittiğini belirterek,  "kimin parasıyla gayrimenkul yatırım yapıyorlar önce bildiğim parayı versinler diyerek" tepki gösterdi.

Kaynak: Ercan Demir