İşçilerin sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmaların devam ettiğini belirten GMİS Genel Başkan Hakan Yeşil, şunları söyledi:

"Türkiye Taşkömürü Kurumu 'na 2 bin kişi alım sürecinde arkadaşlarımızın sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmaları devam ediyor. 
Halihazırdaki başvuru yapmayan 34 arkadaşımız; Karabük'te 3 ve Bartın'da 6 arkadaşımız vardı. Bunların yerine yedekleri çağırıldı. Zonguldak'taki 34 arkadaşımızın yerine gelen başvuru yapan arkadaşımızın yerine çağırılan arkadaşlarımızdan da gelmeyen olmadığı için şu an Zonguldak'taki sayı yedek sıralaması sayısı 37. 37 arkadaşımız çağrılmış. Şu anda onların da sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmaları devam ediyor. Sürecin tamamında devam eden sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmaları akabinde bu arkadaşlarımızın heyet raporları kuruma gelmeye başladı. Bu arkadaşlarımızı da takvim olarak da yine birinci ay içinde bu arkadaşlarımızı işbaşı yaptırılmaları hesaplanıyor. Şu an için programda bir aksilik yok. Dediğim gibi sadece güvenlik soruşturmasıyla ilgili beklenen sayılar var. Bunlar da bittikten sonra bu arkadaşlarımız peyderpey kuruma işbaşı yaptırılacaktır"
 

Kaynak: Ercan Demir