Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Matematik Seferberliği kapsamında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak’ ta  "Scientix Projesi STEM Eğitimi Çalıştayı" 6-7-8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

4 gün süren çalıştaya Zonguldak Merkez ve 7 ilçeden toplamda farklı alan ve branşlardan 100 öğretmen katıldı. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Projesi  Türkiye Koordinatörü  Dr.Tunç Erdal Akdur  ve Uzman Dr. İpek Saralar Aras  eğitmenliği ve rehberliğinde, çalıştaya katılan öğretmenler teorik eğitimin yanı sıra, proje fikirleri ve sunulmalarla 4 çalıştay gününü çok verimli olarak değerlendirdiler. Projelerin prototiplerini de yapan öğretmenler çalıştay sonunda bir proje sergisi düzenlediler. Mesleki deneyimler açısından yoğun ve verimli geçen  çalıştayın son gününde düzenlenen proje sergisi ve sertifika törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, çalıştaya katılan tüm öğretmenleri tebrik etti.

Stantlardaki tüm projeleri ve proje guruplarını Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Haşim Duru  ve Scientix Projesi  Türkiye Koordinatörü  Dr. Tunç Erdal Akdur ile birlikte tek tek ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan  proje sunumlarını dinledi.

Çalıştaya katılan öğretmelere, sertifikalarını takdim ederken konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan;
Bu çalıştay, öğretmenlerimizin profesyonel gelişimine katkı sağlamanın  yanı sıra, STEM eğitimi konusunda farkındalığın arttırılmasını  ve yenilikçi yaklaşımların paylaşmasına vesile olacaktır. Kazanılan deneyimlerle öğrencilerimizin, bilime sevdalı, kültüre meraklı, üreten, araştıran, edindiği bilgi ve deneyimleri, kazanımları Ülkemiz ve  insanlık hayrına kullanabilen bireyler olarak yetişmesine de aracılık edecektir.  Sizleri tebrik ediyor, bu çalıştayda edindiğiniz bilgi ve deneyimleri, sahada en iyi şekilde kullanmanızı diliyorum. Türkiye Yüzyılını inşa edecek gençlerimizi sizler yetiştireceksiniz.
"Scientix Projesi STEM Eğitimi Çalıştayı"nın hazırlanmasını, planlanmasını, Zonguldak’ta  gerçekleşmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüze, çalıştayın gerçekleştiği salonu bizlere tahsis ederek destek sağlayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğümüze ve katkısı olan tüm birimlerimize, katılımcı öğretmenlerimize  teşekkür ederim." dedi.
(Haber-Ercan Demir)