Vali Mustafa Tutulmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü kapsamında Madenci Anıtı'nda Zonguldaklılara hitap etti. Konuşmasına sel felaketlerinden olumsuz etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarak başlayan Vali Mustafa Tutulmaz şunları söyledi;

"Milletimiz tarihte görülmemiş bir direniş örneği sergileyerek FETÖ'ye karşı bir demokrasi zaferine imza atmıştır. 15 Temmuz gecesi alçakça düzenlenen hain darbe gecesine kahraman askerlerimiz, emniyet güçlerimiz ve milletimizin verdiği karşılıkla devlet ve millet bütünleşerek şanlı bir direniş sergilendi. Hain FETÖ'nün yapılanması sadece ülkemiz için değil dünya içinde büyük bir tehdittir.Ülkemizin birlik ve beraberlik kasteden bu hain yapı tamamen yok edilene kadar kararlılığımız mücadelemiz devam edecektir. Büyük bir mücadele ile elde ettiğimiz kazanımları ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde devletimiz ve milletimizin birlik ve beraberlik gösterdi. 252 şehidimizin şükran'la her zaman anacığız. Milletimizin bağımsızlığına göz diken dahili ve harici tüm güçlere karşı mücadelemiz devam edecek. Milletimizin milli iradeye karşı olan güveni hiçbir zaman eksilmeyecektir.Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini,genelkurmayı ve emniyeti bombalayan ve bu hain darbe girişimine karşı tek vücut olarak mücadele veren karşı koyan kahramanlarımızı asla unutmayacağız.
Hain FETÖ terör örgütüyle mücadelenin önemi artarak devam etmektedir.
Son yıllarda dış politikada, enerjide , savunma sanayinde ,ulaşımda ve başarılı yatırımlardan milli birlik ve beraberliğimizden rahatsız olan bunu büyük bir tehdit olarak gören küresel güçlerin sinsi güçlerin ülkemize karşı olan girişimleri hiçbir zaman son bulmayacaktır ama onlarla kararlı şekilde mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Gözünü kırpmadan canlarını feda eden demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetli anıyoruz gazilerimizi şükranlarımı sunuyorum"

(Haber- Ercan Demir)